Naturen i sockervadd

Fanns inte en chans att låta bli morgonens cykeltur på mtb:n – vädret bjöd ju på glittriga ispartiklar i luften och ett frostad landskap efter nattens dimfrost. Ett riktigt favoritläge för mig som gillar naturfotografering – dimfrosten har ändrat landskapet till läckerbitar där naturen ser utt att vara innhyllad i sockervadd! Mums!

sweden frosty winter landscape experiment photo liss myrås

Dagens bild ovan blev jag riktigt nöjd med – och jag tycker inte om att editera ihjal en bild too much, men mest bara göra naturliga förbättringar. Fast ikväll har jag testat en “mirroring effect” och fick med ett enda klick denna dubberade spegelbilden – ja man skall då ha det lite kul med foto också. Och tack till bonden som lät mig traska runt på hans mark imorse 🙂

Visste du att:

Dimfrost (inte helt det samma som rimfrost) bildas vid tätt fuktdis eller dimma och minusgrader. Den uppstår på vindsidan av upprättstående föremål och dylikt när antingen underkylda dimdroppar fryser till is eller när vattenånga direkt övergår i iskristaller.

Källa och mer info på: SMHI

What's on your heart sweetie?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.