Bågskytte

Idag var det då äntligen dags att ta ut min nya compound pilbåge och inviga den. Efter att man fått justera draglängd, dragvikt etc mekade jag också ihop en hemmagjord måltavla. Den gjorde jag enklast av tjocka frigolitskivor och en gammal yogamatta tejpad/limmad 4 lager-på-lager, det får duga så länge – och funkade fint då kolfiberpilerna inte gick rakt igenom på lägsta dragvikt.

Nya compoundbågen från PSE – och lika bra att vänja sig till att använda bågen med release

archerybow compound skytte liss myrås

Visst e det riktigt kul när man ibland lyckas träffa..hi..hi – bra kraft och hastighet även på lägsta inställning – men inte lika kul när pilen åker utanför och gömmer sig väl – man får leta på ibland, så gott om träning för bättre träffskicklighet behövs alrighty, bara att nöta på det, så får vi se framöver. Dock en ganska så stillastående sport detta, så på eftermiddagen bar det förstås ut på en efterlängtad löprunda.

Posted by

Chefsredaktör på lissfit.com Born and raised in Norway, currently based in Sweden on my little old farm together with my special son and my puppy. I am writing and photographing from parts of my life, travels, hikes and interest for nature and animals. Non-sponsored and not a influencer or anything like that - this is the real deal!

One thought on “Bågskytte

What's on your heart sweetie?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.