Viltbiologi i Umeå

Nu är slitna huvudet fylld med vilda tankar.. altså, efter en snörik och “djurisk” weekend vid Umeå universitet har man fått så mycket nytt och intressant att tugga på – fram tills nesta studiemöte här uppe i norr…  riktigt lärorikt och trevligt att få träffa så många kunskapsrika människor från hela Sveriges land med så olikartade erfarenheter, jag tycker mig kunna lära nestan lika mycket av själva diskussionerna emellan oss studenter som av föreläsningarna och hemmaläsningen – en lyckad kombination med fullspäckad klassrum!

Denna första weekend har vi bl a nosat på relavanta områder inom biologi, ekologi, jakträtt, viltförvaltning/vård, skogsförvaltning och småvilt. Och idag en av mina favoriter, Sveriges 5 största rovdjur, och jag tänkte ju återkomma med en mer matig uppdatering från nesta studieweekend i  Umeå, för då bär det ut i fälten på spårningsexkursion (på skidor om vädret tillåter det) whohoo – do stay tuned folks!

Många vet nog redan att lodjuret är en rovdjursfavorit hos mig, så jag bjuder lika gärna på en bild jag tog i Järvsö viltpark vid den här årstiden ifjol – bilden fick även en del “features” på Instagram – kul!foto liss myrås gaupe lodjur lynx wild animal rovdjur

en mycket pratglad lohona – ser verkligen fram till att återse denna damen igen 

 

2 Comments

What's on your heart sweetie?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.