Foxy rävar

Inför senaste helgen packade jag expeditionssäcken (jo jag lyckades faktiskt fylla upp hela på 90 l) och drog iväg norrut med Järvsö som slutdestination. Sist jag var här för några år sedan hyrde jag en mysig fäbod och cyklade downhill i Bergcykelparken  – men nu hade jag lite annat i tankarna.

Ca 1 km in i rovdjursparken finns denna mysiga skogskojan som bjuder på öppen eld inomhus man kan grilla på och värma sig vid

Järvzoo skogskoja photo liss myrås

ll

När jag är ute på äventyr både både nära och fjärran, så hoppas man ju alltid på att få öga på vilda djur att fota – fast då gäller det ju att vara snabb och naila inställningarna  – särskilt med tanke på kombinationen skarp sol, snö och skugga nu om vintern.

Detta ville jag nu “träna” lite mer på där uppe i fina rovdjursparken – och i 2 hela dagar strosade jag runt på Järvzoo:s trätrottoarer och njöt av lugnet, naturen, alla de fina djuren samt lite trevligt folk här och där. En riktigt lyckad fotohelg på alla sätt och vis blev det 🙂

Tjusiga rödräven kom fram när jag sto helt ensam utanför dens inhägnad – en rätt så nyfiken och snygg liten filur

Red fox photo liss myrås

l

Fjällräven: Första dagen syntes hon inte till alls – men dagen efter var hon framme och poserade som den fina lilla lady hon är i sin tjocka gråvita vinterskrud till päls – och vilken praktfull svans! ..hoppas den kommer mer till sin rätt vid nesta plåtning:

arctic fox fjallräv photo liss myrås

ll

Fortsättning följer….

2 Comments

Comments are closed.