Trailer Park Trash

Yapp.. så har jag äntligen gjort det! I många år har jag sprungit eller cyklat förbi en campingplats som ligger naturnära till bland skog & sjö – och alltid tyckt det såg så himmla hemtrevligt ut där med mysljusen som kom från alla de små husvagnsfönstren. Och sedan några veckor tillbaka bor också jag där!

 

Lite enklare utemöbler i förtältet får duga så länge – det börjar så smått bli riktigt hyggligt

mysigt i forteltet

 

Ifjol började jag så smått att planera lite och kika på husvagnar, och lärde mig lite om vad som gäller, vad man skall tänka på och vad man skall se efter vid köp av mobilt hem. Efter jag kom hem från snöleopardexpeditionen i Kyrgizstan har det varit full fart med arbete, en sväng hem till Norge och därefter verkställa hela flytten. Och det är verkligen inte alls som att flytta till en lägenhet – detta har tagit längre tid att få ihop, men väl värt mödan.

Efter att ha kikat på olika vagnar bestämda jag mig för en svensktillverkad vagn – den känns riktigt fin och fräsh av bra kvalité, har en öppen välkommande lösning (och även plats till mitt kontor!) och kommer hålla oss goa och varma under vintern med vattenburen värme även i golvet. Gasolpanna har man också att komplettera med ifall det skulle bli riktigt ruggigt. Jag har också införskaffat ett hyggligt universalförtält för att utöka förvaringsplatsen samt för att katterna skall få lite mera yta att röra sig på när de inte kan gå ute i sina seler.

 

Bild på våran “vardagsrum, kök och kontor i ett” innan resten av grejerna kom på platshusvagn kök vardagsrum kontor

ll

Att flyttköra större skrymmande saker och resa förtältet har jag fått hjälp till av goa kompisar … annars har jag nu i veckor cyklat kring 3 mil varje dag, kört ett pass på mitt gamla gym, varit inom villan och returnerat med fullpackade sidväskor och ryggsäck – snacka mig om flyttcykling!

Det såg väl inte klokt ut ena gången där jag svajande cyklade med min tungt lastade 90-liters trekkingryggsäck – var nog lite skraj när jag skulle runda skarpa avfarter ifall balansen blev rubbad, men kom då hel fram utan att trilla dit.. genomsvett ..ho..ho..

 

Till slut fick vi trägolvet till förtältet ihop  – och som är någonlunda flyttbart ifall jag en dag vill flytta på mitt hem 😉
lägger förtält golv liss

 

Lite “barnsjukdomar” har det väl varit i början – det finns så mycket nytt man skall vänja sig till och få att funka. Saker man inte behöver tänka på i hus eller lägenhet. Men så långt har det verkligen varit riktigt så mysigt som “trailer park trash” (jag “lånade” lite av rubriken från en av mina favo mockumentary “Trailer Park Boys”.

Jag har skogen och löpspåret precis inpå knuten, närmsta ligger bara 10 meter från min förtältsfönster – så snacka om att bo i spåret!  Och så har vi bara 100 meter till vackra stranden och bryggan – lite vy mot sjön e ju inte direkt fel det hellre. Och om vintern slipper jag numera att cykla till isen för att gå på skridskor – detta ser man ju fram till!

 

Jorå, lite väl tidigt med julbelysning, men man tar vad man har tills vidare – ljus i förtältet på kvällarna e då sjukt mysigt och förstås välbehövligtfortelt belysning

ll

Som min son sa när jag frågade honom vad han skulle tycka om att bo i husvagn “Jammen det blir ju som att vara på semester året om det” – goa ord från min härligt optimistiska son.

Ja, det återstår ju å se om det blir just så, och mera om vardagslivet i husvagn kommer förstås just här, ja lite om allt egentligen, som varför, hur, fördomar, fördelar, nackdelar, förvaring etc – och s är det väl dag med lite mer träningssnack/bilder igen, ja ni tror väl inte at jag legat på latsidan väl?

 

Katterna trivs redan – ena kvällen fick de glädjen av att kika på rådjuren som stog och åt precis utanför våran förtält

husvagnskatter