Voluntärarbete på Ostindiefararen

Allt rullar verkligen på nonstop för tiden. Efter senaste segelresan var det dag att hosta och nysa sig igenom en veckas krasslighet, och när man så småningom lyckades puttra igång med träningen igen så var det dags att styra nosen mot Göteborg igen för en veckas voluntärarbete på skeppet Ostindiefararen Göteborg.

 

maintenance painting lissfit

 Gult er kult 🙂

 

Hela senaste veckan har vi under solens värmande strålar vid den glittriga sjösidan utförd diverse underhållsarbete på skeppet – och det var riktigt skönt att återigen få omge sig med doftande  tjära, sjökluck, träverk och klibbiga hamparep  – man har visst saknat att få lite skit unner naglarna igen.

ll

Träklubban och mejslar säkrat på plats…. 

maintenance equipped lissfit

 

 

Efter att man gjort sig hemmastädd ombord samt en inledande uppdatering av klättring i riggen körde vi igång veckan med underhållsarbete som förbereder skeppet inför kommande seglatser. Vi har i härligt väder mestadelen suttit, dinglat, stått eller balanserat  (med seler) på utsidan av skeppet medan vi har putsat, vaskat, målat och även mejslat ut diverse “utskärningskrusiduller” i träverket.

Jag har verkligen tyck om att få göra allt detta arbetet – ljuden av träklubbor, sjökluck och måseskrik i kombination med ett fokuserad arbete verkar visst ha en något meditativ effekt på min skalle som forsöker smälta all ny kunskap och info – ja det lär förhoppningsvis bli en till voluntärvecka senare i sommar 😉

 

Här på segelloftet sys alla segel till skeppet för hand – och innebär rejält mycket och noggrant arbete

sail room lissfit

 

 ll

Man blir alldrig trött på å beskåda denna damens vackra detaljer

Bog Götheborg

1 Comment

Comments are closed.