Monte Carlo, Monaco

Tredja och sista landet från mitt seglingsäventyr blev det lilla fürstendömet  Monaco. Det ligger ju enbart 25 minuter med tåg från Nice, så jag kunde ju helt enkelt inte låta bli att åka till detta sägenomspunna lilla land.

Den korta tågresan bjöd på vackra stupbranta vyer längs den bergiga kusten – och väl framme i Monaco visste man ju nestan inte åt vilket håll man ville gå – det fanns så många fina gränder, uppförstrappor, trädgårdar och coola byggverk att utforska som läckert klamrade sig fast uppåt bergsidorna – och nedanför, trygt inbäddad i hamnbassenget, lår alla de svulstiga lustyachterna och guppar.

Monte Carlo Monaco liss

 Vy från ena sidan av Le Rocher

 

Man drogs direkt in i den där förväntansfulla stämningan som rådde innan årets F1 Grand Prix som skulle gå av stapeln bara ett par dagar senare – överallt pågick förberedelsarna, journalister sprang runt med sina paparazzikameror, TV-kameror och stillaser monterades upp överallt, de uppbyggda publikarenorna och omdirigerade trottoarer förde mig direkt förbi alla “pitstops” där F1-teamen höll på att göra sig hemmastädda inför racet, och man passade förstås på att knipa några bilder.

 

Grand Prix Monte Carlo preps

 

 

Något man absolut inte får missa i Monaco är förstås Le Rocher (Monaco Ville).  Jag var inte på museumshumör, och ville hellre vandra runt vid de branta klipporna där, fota lite, njuta en cafe au le och prata med trevligt folk man brukar kommer i snack med.

Mysiga cafégränder i all ära – till slut köpte jag med mig en liten flaska avkyld maschio prosecco (man får med sig ett plastglas om man frågar) som jag tog med mig och avnjöt i lugn och ro vid ett av utsiktspunkten ut mot det böljande havet – absolutely awesome & rekommenderas varmt!

Le Rocher ocean view Monaco

 

ll

Snygga bilar hör förstås hemmas i här

Monaco car lissfit

 

ll 

Och massor av fina mysiga och färgmedvetna gränder som rent av bönade om att fotas

Monaco Le Rocher alle lissfit

ll

Vy från ena sidan av Le Rocher över hamområdet vid Monte Carlo

Monte Carlo view

 

1 Comment

Comments are closed.