Sail training från Malaga till Nice med Clipper Stad Amsterdam

climb stad amsterdam lissfit
Uppe i masterna på Stad Amsterdam

Jajamänsan…. då sitter man återigen bakom datorn väl hemma igen efter ett par veckors äventyr och segelträning ombord på ståtliga Clipper Stad Amsterdam. Vilken äventyrlig seglingsvecka vi haft ute på det glittrande Medelhavet!

Tiden har haft raketfart… så mycket nytt man lärt sig, så många nya ansikten man lärt känna …och inte minst alla intryck och saker man sett och gjort som man tidigare bara drömt om. Absolutely awesome!!

 

Tänker låta lite bilder och en liten filmsnutt tala för sig och ge er några intryck från resan.

Jag och min fantastiska “cabinmate” tillsammans ute på bogsprötet – bästa stället på hela båten – have a look folks:

 

 

Äventyret började i Malaga där man väntade på att få gå ombord på Stad Amsterdam kvällen innan skeppet lämnar Malaga. Jag slog ihjäl tiden med att promenixa längs beachen, strosa genom vackra frodiga parker samt även en morgon- och kvällsuppstigning upp till  Monte Gilbralfaro. 

Malaga view from Gibralfaro

 

Visst känndes det pirrigt att man snart skulle få segla på Medelhavet med detta utomordentligt fina skeppet

Clipper Stad Amsterdam i Malaga

 

 

 Åhh vad glada vi blev när vi äntligen kunde sätta alla segl – vilket himmla jobb, men superroligt och lärorikt – vem fan vill väll ligga och slöa på beachen  dagarna långa när man kan vara ute på havet ocg härja.  

sunny sails clipper stad amsterdam lissfit

 

 

Visst fick jag gång på gång återigen utmana min höjdrädsla – alldeles medvetet – och nu ännu högre än tidigare, och även ute på rået för att packa segel…. allt medan skeppet gör sina naturliga rörelser på sjön  – awesome! 🙂

Klättring i rigg Stad Amsterdam lissfit

Passade på att knipa några filmsnuttar och bilder att minnas tills den dagen jag dör

ll

Vi passerade grasiöst partyön Ibiza mellan några småöar.  Jag väntade mig nestan lite slagsida här då rätt många av oss sprang över till ena sidan emot land för att få in Internät i mobilen för ett ögonblick …jag med… skam på oss..ha..ha..

Clipper Stad AMsterdam passing Ibiza lissfit

 kk

ll

Seglatsen slutade vid den franska rivieraen i  härliga Nice’s hamn. Gissa vem som gick berserk med kameran längs Promenade des Angles samt uppe i parken Colline du chateu. Och visst lockar det att få svalka sig i detta turkosa oceanet…   

Nice beach franska rivieran lissfit

 

ll

 Det fanns massor av stora pampiga “plastic fantastic” båtar i Nice’s hamn – men det var de fina små färgrika fiskbåtarna i trä som charmade allra mest Old port Nice fishing boats lissfit

 

Återkommer förstås med lite mer i efterhand – för sista dagen i Frankriket blev ju verkligen grädden på moset  😉