Snöleoparden

Det faller sig nog rätt så naturlig att en kattälskare ochså älskar de riktigt stora katterna. Bland alla stora kattraser är det särskilt en som har fångat våra hjärtan här hemma – den vackra och mytomspunna snöleoparden.

För några år sedan såg jag den underbara dokumentären med Anders Lundin i Mongoliet – och sedan dess var man helt fast. Det finns tyvärr  inte så veldigt många kvar i världen av dessa underbara varelser – så både jag och mina egna gosiga katter vill gärna vara med och ge vårt lilla stöd i trygg vetskap om att det hamnar i de bästa hender.

Legolas Loke snöleopard adoption
Jammen, hur får man ett sånn där coolt mönster i pälsen då??

ll

I fjol gjorde mina katter (jo, man hade väl ett litet hum om vad lillkatterna hade för sig) en symbolsk adoption av en spårad snöleopard i Centralasien genom organisationen Snow Leopard Trust, som gör ett fanstastiskt arbete med bevarandet av snöleoparden.

ll

team snow leopard snöleopard logo
Matte vill ju förstås också vara med, och då som medlem i Team Snow Leopard.

ll

 

Nyfiken? Vill du lära dig mer om snöleoparden eller helt enkelt ge ditt stöd?

Massor av information, artiklar och filmer hittar du på Snow Leopard Trust