Tai Chi

Jag har hunnit utöva tai chi i flera månader nu, men är fortfarande alldeles grön  .. dock har jag sedan day one älskat varje ögonblick med tai chi – ja ni vet, den där “kinesiska kampsporten i slow motion” – den har redan gett så mycke och hittat sin egna lilla gömma i hjärtat.

Boken om tai chi har jag faktiskt haft i minst 8 år nu – men den har bara blivit dammat av ett par gånger för att följa med på flyttlassen. Det har varit “så mycket annat” man har hållit på med under åren .. men mitt inuti värsta stresstiden har jag ändå passat på att köra igång…ha-ha—  jag antar att det e dax när det e dax – och inte förrän dess  😉

ll

DCIM103MEDIA
Den soliga helgen tillät årets första utomhuspass i tai chi
ll

Tai chi bjuder på kontinuerliga och meningsfyllda rörelser med ett närvaro jag alldrig tidigare upplevd, här går det banne mig inte att sitta still som i någon statisk yogapose samtidigt som man planerar  handlelistan i huvudet – och gött e då det!*skratt*  Vi håller just nu på att lära oss 24-formen – så gissa om minnesförmågan vässas rejält för tiden.

Ja det som alltid har sett så himla enkelt ut utifrån har visat sig vara allt annat än det – varje rörelse och varje moment har en mening, det finns en uppsjö av saker och ting att tänka på – och då har vi inte ens börjat på det där med andningen och meditationen som kan lyfta hela upplevelsen ytterligare – men man har då fått förtroende till att det kommer rulla på plats efterhand som man lär sig – dock mina bloggvänner, man kan visst alldrig bli helt utlärd på tai chi, it’s a never ending story – and thank God for that!

ll

DCIM103MEDIA
Hur var det nu igen….ner med axlarna, kom ihåg kanalen, rund boll, ta det lugnt, andas, vikten på ena foten, och … vad f€$£@ var nesta momen nu igen??

ll

Den soliga helgen fick mig också ut på årets första utomhus tai chi-pass i vår lilla mysiga trädgård – ja för det krävs ju lite plats till att utöva detta, och inni vårt lille hus e det lagom trångt just nu.   Frisk luft, sol och flow ger gott om energi! Its just here & now & do!

DCIM103MEDIA
När man först är ute i trädgårdan kan man ju lika gärna göra mer nytta och peta bort maskar med en pinne

 

ll

Återkommer sannolikt med mer tai chi-snack efterhand som det rullar på 😉

What's on your heart sweetie?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.