Ice Cup Sweden – vintervindsurfare

Tävlande i Ice Cup Sweden Västerås

ice kiting ice cup sweden Västerås 2014 lissfit

kitewing draksegling skridskosegling Västeråsll

I helgen gick Ice Cup Sweden av stapeln ute på Mälarisen här i Västerås, och jag och min son kämpade oss småsvärande igenom delvis oplogade väger ut till platsen vid hjälp av våra trogna mountainbikes.

Man fick visserligen bra träning på att slingra sig fram i snön, men man blir ju så  kall när man slutar svettas väl  framme vid isen – så lite paus med varm choklad och öppen brasa på Mälar-restaurangen blev självklart som ett litet paradis där vid isen.

Tänk vad härligt att få gött om vind i seglet och bara susa iväg 

ice kiting ice cup sweden 2014 lissfit

ll

Jag var mestadels där för att plåta de tävlande, tycker ju om att ta in-action kort och ville testa lite med inställningarna på kameran, en svårt kombination av rörligt objekt, snö och moln, så jag har mycket att lära mig där ja.

Bilder blev det ju oavsätt när issurfarna svicshade förbi  –  tycker de var så duktiga på att kontrollera sina segel samtidigt som de också skulle köra slalom på isbrädor eller sina specialgjorda “stylt-skridskor“.

ll

Yapp, jag och arvingen tog raka is-vägen hem igen – fast inte på skridskor den här gången

mtb Västerås Mälaren isbana

Om någon vill kika på eller prova på så har ni fortfarande chansen  den 15-16 mars i Stockholm