Norge: Vestlandet

Under sensommaren, precis innan jag drog till Island, var jag äntligen tillbaka i hemlandet igen på en snabbvisit hos familjen. Min lilla hemort ligger på Vestlandet i Norge, en liten ö ute i havgapet utmed fjordar och fjäll (i Hordaland fylke) – riktigt vackert och idylliskt, hell yeah, men som tyvärr innebär en jävla massa regn till tider.

Bortskämd som jag blivit av det svenska “torra” finvädret så gjorde jag bara halften av det som var tänkt där hemma, fast under nyckfullt växlande väderförhållande lade jag ut på några härliga löprunder och MTB-cykling i skog och berg – innan jag till slut tröttnade på regnet och vände nosen mot Oslo på andra sidan av landet där en av mina bästa vänner bor – med något bättre väder 🙂

Vilken tur att man nu har anskaffat sig en vattentät mobiltelefon (Active) – som passar perfekt till de där regniga konditionspassen och fotoknäppning på Vestlandet 😉

På väg hem till min “lilla ö” brukar vi åka längsmed ökända Åkrafjorden (som idag har blivit långt snällare att köra på) –  och fortfarande lika vacker emellan alla lååångtråkiga nybyggda tunnlar.

Åkrafjorden
Via Åkrafjorden på väg hem till ön
Foto: Lissfit.com

ll

Jag saknade förstås min egen MTB-cykel – men min ena brorsas astunga “hybridmix” fick förstås duga. Passade på att lägga ut på årets absolut hårdaste 3-timmars cykelpass medan solen kikade fram – det gick upp, upp, upp mot toppen av berget som ruvar mitt på ön.

Väl uppe på berget belönades man med 20 minuters åska, vind och piskande regn… innan det plötsligen stillnade och några värmande solstrålar kikade fram igen…   nej, jag tvekar inte längre på att ordet schizofreni blev uppfunnen just på Vestlandet ..hi..hi

Sykkeltur opp til Bommen på Stordafjellet
Årets hårdaste cykeltur gick för det mesta up, upp och upp!
Foto: Lissfit.com

ll

Väl nere igen får man lov att vila lite vid vattnet innan sista etapp tillbaka på cykeln:

MTB cykling bergen vestlandet liss
Pausar och njuter av de få solstrålarna på väg hem igen
Foto: Lissfit.com

ll

Min favoritrutt under löppassen passerar det här lilla vackra tjärnet – där också löpunderlaget varierar  med ganska olänt terreng, skarpa stenar, satans uppförbackar och flera älvar att korsa – ofta i plaskregnet – men vad fassiken gör väl det när man ju ändå redan är genomsvättig – och vyarna marvellous!

Lappetjørna i Rødkleiv d
Vakkert trots tråkväder – mina löprunder passerar bl a detta fina lilla tjärn
Foto: LissFit.com

ll

Ahhh… första soliga varma morgonen på nestan en vecka – men då  stog jag vid bryggan klar för att åka till min kompis i Oslo 

Morgonsol Leirvik havn2

ll

ll

Kommer snart ännu ett inlägg från min hemresa i Norge – där jag bl a vill tipsa dig om vart du kan fiska lax här!  

3 Comments

What's on your heart sweetie?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.