♥ Ryssland, Mt. Elbrus och Kaukasus ♥

Jaddå har man fått vila några dagar och smält de otaliga upplevelserna efter hemkomsten från en alldeles fantastisk resa i Ryssland och Kaukasus. Känner mig verkligen lyckligt lottad som fått träffa så många underbara människor, njutit av team-kokerskans lokala välsmakande mat gjort med hjärtat på rätt ställe … och inte minst… den storslagna naturen som bara måste upplevas.

Hela underbara gänget inkl guider och crew från både Ryssland, Australien, Sör-Afrika, Färøyene, Norge/Sverige, Oman samt Slovakien. Vilken lyckad mix!

elbrus group june 2013

Detta är den tuffaste utmaningen jag varit med om tills nu, ja det fanns ögonblick där jag rent av tyckte mitt första Stockholm marathon nestan känndes som en lek i jämförelse..ha..ha. Jag har gått på ställen där min höjdrädsla vanligtvis inte annars alldrig skulle låta mig gå (t ex Monkey-road med tung packning), och nu vet jag även hur det känns att tampas med en kraftigt förkylning på hög höjd (ja återigen lyckades jag fanimej bli sjuk under en för mig såpass viktig resa). Ingen lek nej, men tack vare den fantastiska gruppdynamiken, hjälpsamheten och skickliga guider klarade jag av mer än jag trodde var möjligt.

Det fanns inte mycket till lyx för oss på nordsidan nej, det ville ju ej heller någon av oss ha, så det blev en salig blanding av en vecka utan dusch, boende i tält eller “tin can tipi” ihop med resten av gruppen (inkl en mus), gå på utsiktstoan mitt ute i stupmörka natten “nowhere” (stället där absolut ingen vill ramla omkull) i piskande snö & vind, crevasser, stega i långsam takt (ungefär som en seg Sarumans armé) uppåt & uppåt i ändlösa backar med stegjärn och tidvis snö upp till låren garnerad med illamående, skallebank, dizzyness, hjärtbank, sönderbrännda läppar och flassnäsar, några kilon lättare på kroppen yapp och kolhydratsshock hand i hand med fotbollsmatcher, mountain crossfit the russian way samt ett mysigt vodka party i kökstältet som avslut …. oh, we sure got it all! Alltid med nära till skratt! 😀 Hell yeah!

Ja man har fått så himmla många fina upplevelser, intryck och lärdomar med i bagaget hem, det går inte att berätta om allt i bloggen, men några bilder från resan kan jag då saktens dela med dig här.

ll

“Summit day” startades kring ca kl 2 mitt i om natten och belönades bl a med en praktfull soluppgång över Mt Elbrus – vilken lycka att få uppleva!summit day Kaukasus liss

summit day Kaukasus

Kaukasus Liss headong for the conjakHeading strait down for the russian cognac

ll

Base camp area

Kaukasus elbrus base camp lissfitEvening walk around base camp

base camp mt elbrus caucasus lissfitEarly morning bird foto

beef nuggets protein boost lissfitProteinboost med torkade beef nuggets i mitt “lilla” tält, nam nam

ll

liss olga elbrusAcclimatisation at 4600 moh – Mt. Elbrus.

ll

supernallen i kaukasusberget lissfitMin supernalle-maskot följde med på sin första bergsresa – och flera väntar!

ll

 st basils cathedral moscow lissfitO ja, kikade såklart inom Moskva på väg hem – favoriten var helt klart den praktfulla Vasiljikatedralen på Röda torget

One thought on “♥ Ryssland, Mt. Elbrus och Kaukasus ♥

Comments are closed.