MTB-cykling och MSO

Dagens solvindiga 90 minuters cykeltur blev tillsammans med mina folks iväg på en mysig middasbjudningDCIM102MEDIAUnderbart bart på deler av vägarna idag – ger lite vårkänsla alright…

ll

MSO (Managing Search Operation) (Klicka på länken om du vill läsa mer)

För några veckor sedan var jag på ett möte med min cykelklubb (Västerås Cykelklubb) och polisen. De var intresserad av att samarbeta med cykelklubben när det behövs extra insatser efter personer som försvinner i Västmanlands län då bl a antalet försvunna personer har ökat i länet. De samarbetar redan med orienteringsklubbar och hemvärnet, och nu också cykelklubbar.

Vi som var intresserad skrev oss upp på en lista, och det känns riktigt positivt att MTB-cyklister kan användas till mer behövliga saker som att hjälpa andra i nöd, och de flesta av oss vill ju gärna hjälpa till på något sätt när det behövs – på ett kontrollerad och systematisk vis.  Några av fördelarna med MTB-cykling är ju att man snabbt kan ta sig fram på knepiga ställen samtidigt som man också kan höra det ett motoriserad fördon ofta inte kan.

Flera möten blir nog av för att sätta en cyklande sökgrupp i system på ett snabbt och effektivt sätt – dock får man även vara beredd på vissa saker som t ex att väckas mitt i natten och leta i skitväder och mörkre om så skulle behövas – och även att det tyvärr inte alltid slutar lyckligt.

Ja så sant jag inte själv cyklar villse mitt i natten så är jag tillsammans med de andra redo att göra vad vi kan för att det skall sluta lyckligt 🙂 Ni kommer altså inte slippa undan oss cyklister även om ni rymmer ut i skogen och villsar  – we’R coming after you *ler* 😉