Next adventure: Mount Elbrus i Kaukasusbergen

Det finns små upplevelser och det finns stora upplevelser, båda lika viktiga – men det här kommer nog bli årets megastora upplevelse för mig; att få åka till Ryssland i 14 dagar. Äntligen skall man få uppleva lite av människorna, kulturen och den storslagna naturen där.

Det är nestan så jag måste nypa mig hårt i armen.. ja alldrig har det väl pirrat värre i magen än när jag tänker på denna adventure-resan som väntar mig i sommar.  Nesta levande vulkanberg-resa får vänta en stund till … nu är det den här inaktiva vulkanen nedan som gäller 😉

ll

Mt. Elbrus (5642 m.o.h.) i Kaukasusbergen – täckt av stora glaciärermt elbrus

ll

Alla flygresorna samt själva resan har jag redan bookat klart – så nu återstår det “bara” att börja förbereda sig med bl a 2 sidor låång utrustningslista, visumansökan, extra försäkringar etc som måste fixas – för som ni kanske vet så åker jag inte längre så ofta på semester för att bara släcka på stranden – åter igen skall jag upp i bergen – till Europas högsta berg Mount Elbrus ...whiihiii!

Jag kommer åka ensam till Moskva, sova över där och ta flyget vidare till Mineralnye Vody i Ryssland (vilken festlig kombination med flygrädsla och Aeroflot..hi..hi) där jag skall träffa de andra som skall ta sig upp i bergen samt våra guider. Vi åker tillsammans till foten av Kaukasusbergen där vi bl a kommer gå igenom utrustningen etc. Därifrån kommer det väl mestadels att gå uppåt!

ll

Mt. Elbrus by Nightmt ELBRUS BY NIGHT

ll

Det är ju alldrig 100% spikad att man tar sig till topps på ett såpass högt berg (5642 m.o.h.) …  och särskilt vädret kan börja jävlas rejält på Mt. Elbrus, men också en eventuell höjdsjuka kan sticka käppar i hjulet.

Så om/när toppbestigningsdagen inträffar kommer det garanterat bli en riktigt strabasiös dag eftersom man får ta sig upp branta sluttningar med både stegjärn och isyxa – en dag man verkligen får känna på hur det egentligen står till med konditionen *ler*.  I snitt dör ca 25 människor årligen på MT. Elbrus (mestadels pga vädret)  – jag vill nog göra mitt yttersta för att inte bli en i statistiken – har ju planerat in quicky-sightseeing in Moscow på väg hem igen 😉

ll

Liiiite mer comfy än att ligga direkt i snön blir det väl på Mt. Elbrus:s campar DCIM102MEDIA

ll

Well.. så har man packat på sig ännu mer att träna mot och förbereda sig inför, men galet skönt att min träning mestadelen handlar om att klara mina utmaningar och inte bara “se snygg ut naken”..ho..ho...  det blir nog att uppdatera er här ibland om hur dessa förberedelser rullar på…

Önskar er en superbra start på nya veckan – let’s roll!

До скорого!