Lipar på Lipari

Är det något som är säkert som amen så är det att det inte alltid blir som man tänkt.

Innan vi åkte iväg till Italien hann jag få klar anmälan till halvmaraton-loppet under Maratona di Palermo på Sicilien som går av stapeln nu på söndag. Både betalning och bekräftan, hälsointyg med EKG-test  och hotellbookningar var fixad och klart.

Freaking out at Lipari??

 

ll

Halvmaran på Sicilien har varit min morot under de senaste månadernas träningspass och jag har verkligen sett fram till att få göra den i Palermo. Men någonstans på vägen från Rom -> Palermo ->Milazzo och vidare med hydrofoil ut till vulkanön Lipari hann jag snappa upp en fankens förkylning 😦

2 dagars vila från träning har det blivit, och fortfarande krasslig bestämde jag mig till slut för att inte åka tillbaka till Palermo för halvmaran – känns lite som ett nederlag just nu – och man blir självklart både ledsen och tårögd att få avbooka ett delmål och “höjdpunkt” i min träning. Ändå så vet jag ju att det hör till ett aktivt tränings- och tävlingsliv att det inte alltid går vägen med det man planerar.

Finns möjligens en drös andra där ute som ändå hade genomfört sitt lopp av någon anlending – men sånt skiter ju jag i. Skall jag verkligen stå för mitt syn på det att vara hälsosam  innebär det också att inte utsätta kroppen för större påfrestningar när den kämpar för att bli frisk.

Hälsan kommer först – basta finito! 😀

Men man går lite på väggarna när det kliar i kroppen efter vila

Som tur är finns det ju andra morötter att se fram till här på underbara Sicilien – för vi åkta såklart inte ner hit enbart för att jag skulle få springa min första halvmara, det finns ju ändå gott om dessa lopp att välja på framöver ….får jag väl trösta mig själv med då.

Nu vill jag bara bli helt bra igen och plocka nya äventyr som väntar!

Ses & hörs snart … I guess