Morgonjogg i Rom

ll

Tjingeling! Gissa vilken underbar start på dagen man haft- en frisk morgonjogg i en av Roms vackra parker medan solen var på väg upp. Ren lycka!

Dock kan jag lova att det var värsta grejen att ta sig till parken, själva promenixen dit ju gick finemang (man vil helst inte jogga i trafiken här) men herregud, man var helt oförberedd på att absolut alla nistirrar som om man var en rymdvarelse, det var rätt så obehagligt ibland, man eftervisslades och granskades från topp till tå av allt från uteliggargängar, ambassadvakter till ridande polis *ler* Jag antar man möjligens vänjer sig om man bor här, men än så länge gör jag ju inte det.

ll

Villa Borghese park – så vackert och skönt att man sprang runt lite längre än tänk här imorse

ll

Parken (Villa Borghese garden) i sig var alldeles vacker, underbar och varierad, här springer man förbi allt från de karaktäriska höga pinjeträderna, lövskog i färgrik höstskrud, idylliska ankdammar och fontäner, labyrinter, gamla bygg, rytterstadion, små stigar, backar, urgamla trappor samt asfalt- och singelvägar. Ett ställe jag värmt rekommenderar för den som gärna vill springa i Rom.

ll

Ja skal du se detta fantastiska byggverk så se det när strålkastarna och solnergången skapar ett magiskt ljus i rosa, gult och blått – wow!

Demonstrationen vi hamnade i under vår snabbshopping idag kunde nog varit Colosseum värdig en fullpackad gladiatorkväll för 2000 år sedan, för snacka om att taken närmast lyfte i gatorna när många tusen demonstranter skrek sina slagord nedöver gaterna. Häftig upplevelse!

Vi åker vidare med flyg i eftermiddag – Rom är nämligen inte vårt slutandamål – vi har flera äventyr som väntar, dock ville vi gärna spendera en natt i Rom istället för att åka vidare direkt med nesta flyg.

Well, nu e man bra sliten, så vi hörs snart från vårt nesta destination 🙂