Camo pannlampa Tactikka – se och bli sedd

Efter förmiddagens komprimerade bröst/rygg-pass på gymmet såg jag fram till att få springa en sväng senare på dagen. Dock har jag lite svårt att vänja mig till att det blir mörkt jävligt tidigt på eftermiddagen numera.

När det var dags att knyta på sig löpdojorna för milen var det redan  mörkt ute- och jag kunde lika gärna nyttja chansen att testa de nya 4-LED pannlamporna vi beställt hem – Tactikka från Petzl i snygg camo-look förstås.

Tar nestan “hatten av” för pannlampan efter kvällen mil

ll

Mitt omdöme:

Riktigt bra ljussken och med hela 120 t batteritid och 26 lumens. Det räckte också att springa med röda ljuset där det var skuggigt eller glest med vägljus – det vita ljuset är riktigt starkt och långt nog  för mig (32 m) och kommer bli ypperlig i totalt mörke, särskilt när man cyklar. (Dock finns det en PLUS-vertion som ljuser ännu längre.)

Den vippbara lampan satt stödigt på huvudet under hela löprundan och ljuste fint upp på vägen även om jag hade en skärmhatt under den. Vattenmotståndig är den också – ett must för oss som är ute och springer i alla väderlekar. Och sist men inte minst; prisvänlig – tror jag betalade ca 325;-.

ll

Fiiinemang när man vill undvika halka och lömska kottar på mörka oupplysta vägpartier – och oumbärlig på skogstigar i mörket.

Let there be light…

ll

Förhoppningsvis kommer pannlamporna göre ett gott jobb också under ett lite annat tilltänkt syfte vi har för dem – men lite mer om det under veckan som kommer. 😉

Petz-pannlampan har jag handlat i mina favoritshop Wiggle – där jag ofta hittar vad jag behöver till mina cykel- och löppass.