5 vackra höstmil med ny backspegel i cykelhjälmen

Jo jag vet, jag är en lite duppeditt-dåre.. men jag kunde bara inte låta bli att beställa hem denna backspegel för cykelhjälmar samtidigt med et vanlig backspegel som fästs till cykelstyret. Tänkte väl att hjälmspegeln har hög teletubbie-faktor, but frankly…I give a damn!

I see youuuu….

ll

Måste vara det bästa lilla prylköpet jag gjort på ett bra tag – nog för att jag har önskat mig en sånn spegel sedan fjolårets 9-mils lopp där en smart fruentimmer hade en sånn på sitt cykelstyre.

Förra veckan fick jag då äntligen fingret ut och beställde båda sorter i hopp om att en av dem skulle duga. Och yess… idag kännde jag mig iallafall lite tryggare på de smala trafikerade vägarna tack vare denna spegeln som tejpas fast och fritt kan justera i önskad “ögonvinkel”. Nu e det slut på överraskningsmomenten från andra trafikanter – denna skall jammensen få sitta där tills den ramlar av själv.

ll

Näh, just i skogen känns ju spegeln lite onödig – men för att ta sig till fina skogsvägarna måste man några mil på smala trafikerade vägar först – ja och så kan det ju faktiskt vara bra å se om vargen springer efter en *skratt*

ll

ll

Ja ni som ofta brukar cykla några mil på smala landvägar vet möjligens redan hur nyttig en sånn spegel är – för nu kan jag äntligen se när bilkörande fartdårar, dragsugskapande bussar eller gigantisk terminator-traktorförare närmar sig på vägen bak – för det hör jag ju inte om jag lyssnar till musik… och musik måste jag ha!

Och… så slipper andra stackars bilförare surna om jag – som egentlige är en veldigt väluppdragen cyklistinte alltid skulle befinna mig på vägens yttersta millimeterkant närmast möjligt diket. Ja även moppisarna bör jubla nu, för nu ser jag dem komma där bak i sitt forsök på att passera mig i medvind utan sina trimmade motorer *skratt* – nu gör jag väg för er alla! (ja om jag kommer ihåg att kika i spegeln såklart) …ho..hooo  😉

ll

Efter gårdagens tunga benpass på gymmet kunde jag idag njuta en alldeles härlig återhämtande cykeltur – längs de smala landvägarna samt i mitt nyupptäckta grusvägs-paradis långt in i höstvackra skogen…  snart kommer jag hitta alla gömda singletracksen där också… snart…

ll

Trevlig träningsvecka på er folks!

Cykla safe & sound out there!