Godsmacked av Dolomiterna

Vy mot Passo Pordio och  lite av Marmolada

ll

Har bara inte ord för hur otroligt vackert och ståtligt fjällmassivet Dolomiterna är. Efter gårdagens lååånga resa via Venezia, Belluno och Arabba befinner oss just ni mitt i hjärtat av Dolomiterna i Italien, två stenkast från Canazei.

Vi ankom i ösregn på beksvarta natten efter fan-vet-hur-många-zig-zag-svängar med Dolomitibus, och vaknade till strålande morgonsol och den mest underbara panoramavy vi någon sin sett, från alla rum och fönster i den finemanga lägenheten vi fick utdelad.. visst är vi vana med höga berg och vackra dalar från Norge … fast det här gjorde oss completely godsmacked!

ll

2 happily godsmacked mountainbikers & La Locomotiva 

ll

Idag lånade vi två gamla mountainbikes gratis (totalt befriade för allt som heter dämpare) från hotellet vi bor på, fixade lite på dem och rullade iväg neråt hisnande svängiga vägar – vidare upp branta trailspår (här var vi tvungna att gå) via praktfulla Sassolungo och Passo Sella innan det bar utför igen… och så upp igen xx-antal “helsvängar” till hotellet –  ja här går det antingen uppåt eller neråt *ler*

ll

Nestan som att som att springa på månen…

ll

På kvällen luffade jag en runda uppåt fjällsidan vi bor i – det gick såklart non-stop i uppförsbacke..  och väl uppe på toppen kunde jag förtjust beskåda den vackra solnedgången sänka sig över bergen som omger oss .. och tränade mig på försiktig löpning i nerförsbackarna på väg tillbaka igen medan söta alpmurmeldjuren tjöt högljudda varningar här och där.

Galet gött med en snabb dusch efteråt följd av lite italiensk recovery-food de lux! Och så var det plötslig dags att sova igen …så här snabbt får ju inte tiden gå! 😀

One thought on “Godsmacked av Dolomiterna

What's on your heart sweetie?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.