Engelbrektsturen MTB-lopp: …med tungan rätt i munnen

Glad och nöjd på väg hem igen efter cykelhelgen i Norberg – gick smidigt med “lilla” cykeltransportväskan på både tåg & buss

Engelbrektsturen mountainbikelopp blev igår genomförd i strålande väder – och jag är riktigt stolt över vad jag presterade! Trodde alldrig att jag kunde köra så våghalsigt som jag gjorde igår – särskilt med tanke på att det är första gången jag kör riktig MTB – och det med ny cykel och skadad axel. You crazy girl…

Att meka ihop cykeln går rätt så snabbt efter bagtransporten – glöm dock inte verktygen… Min kära ♥ har koll på det mesta här…

Det blev tältcamping på oss i helgen ..och därmed minimalt med sömn också – någon snarkade hela natten..  

Riktig bra MTB-bana: Jajamenssan vilken härligt varierad bana och en bra utmaning för mig. Man fick ta sig igenom allt från traktorstigar, steniga grusvägar, broar, skogsvägar, guppiga singeltracks i skogen, branta stigningar och rejäla gyttjepölar (efter nattens regn). Nej tråkigt hade jag inte!

Lugn myspromenad kvällen innan längs en vacker och blickstilla insjö

hh

Alla guppiga “singel tracks” där man ofta får stå och köra var nog det allra roligast  – gissa om mjölksyran frätade gott i benen – och snabbt gick det! Vilken kick! Och att man ibland stog i mudder och lera upp till låren och undrade en millisekund om man skulle drunkna där ute i gyttjemyren var ju pricket över i:et – sjukt roligt! Branta långa uppförsbackar i stekheta solen skall jag inte tala om – hade nog rekordhög puls *ler*.

Så trillade vi igång ..

100 % koncentration. Jag tänkte ju njuta lite av fina naturen omkring mig – men kunde fan inte chansa på att köra omkull i nedförsbackarna när det susade som värst eller hamna i någon krock-klunga. Så ingen meditation, tankeälting eller planering av handlelista – bara 100% koncentration hela jävla vägen och hålla tungan rätt i munnen! Det fanns tävlande både här och där längs banan som hade vurpat, punkat eller fått något sabbat – för också cyklarna tar stryk som attans i detta terränget. Helt olikt 8-milsloppet i fjol på så många sätt…och mycket roligare!

Njuter den där underbara kännslan efter målgång – härligt smutsig och lerig!

Cykeln spolas ren innan den skall lufttorka, demonteras och packas ner

hh

Vi var även inom Norbergs electronic musicfestival – coola rytmer som hörs gott över hela området dag & natt toppad med lite fireworks vid gamla Mimerlaven

hh

“Före- & efterbild” av nyaste löpskorna – bara tvättmaskinen kan fixa detta

Resultat:

Jag tog mig runt Halvan på 2 timmar & 8 minuter – och kom i mål som nummer 23 av 42 tjejer i min klass. Not bad at all – I’m proud…  och veldigt glad jag valde köra “bara Halvan”.

Tänk vilka grymma tjejer som körda Helan på denna banan!!