Klättring med frozen shoulder

Inactivity is not an option!I lutande väggen fick jag dock ge mig igår…

Igår var jag äntligen tillbaka upp i klätterväggen igen för att testa hur min defekta axel fungerar under klättring. Jag har ju redan provat mig fram på vad som går och inte går under mina andra träningsformer, och trodde väl egentligen inte att det skulle funka att klättra överhuvudtaget – fast det gick faktiskt inte så värst i rak vägg iallafall! Inte alls lika enkelt som förut, näpp, men man smög sig då uppåt på ett vis med 1 1/2 arms kapasitet …ho..hoo.

Vila och passivitet är altså inte den rätta behandlingen i mitt fall – så sant jag inte går till någon idiotisk överdrift of course – och det är ju självklart en såpass aktiv tjej som jag riktigt lättad över – borta är målnen, framme är solen.

Klätterskorna i användning igen – och nu sitter de perfekt

Efter ett besök hos min nya sjukgymnast förra veckan känns det lite ljusare igen som ni ser. Vanlig röntgen visade inget (vilket är bra), så genom en ultraljudscanning och rörlighetstest mistänker vi nu frozen shoulder/frusen axel orskad av ett fall på isbanan i januari, och kan hålla i sig några år innan den läker. Mobilisering, värmemassage, stretchövningar och laserbehandling hos sjukgymnasten gör riktigt gott nu och verkar också smärtlindrande.

Nä… seså, nog om detta – nu skall jag ut på en härlig löprunda i varma vinden – SeeYaSoon! 🙂