Fruktig och vitaminrik isglass med green chai tea

Dessa fruktiga och vitaminrika “popsicles” gjore jag igår förmiddag innan jag promenixade till gymmet för att köra ett snabbt bröst- och tricepspass. Tänkte isglassen skulle smaka extra gott efter gårdagens sista pass som blev en cykeltur till Rocklunda m/backsprintintervaller under kvällen. Oh yeah baby.. right on spot! 😉

Jag kan främst rekommendera att använda färsk frukt och bär då det helt klart smakar bäst i isglass, dock funkar ju lite frusen frukt/bär här och var också… man tar vad man har! Inte meningen det skall smaka bara sött – utan mer naturligt och frässsht!

Funderade lite på vad jag skulle använda som genomskinlig “vätskefyllnad” – ville helst inte använda fun-lights eller läsk – så jag klurade till slut ut 2 varianter jag ville testa, en med vitaminbubbelvatten… och en med grön Yogi-te. How about that??

Vacker och färgrikt frukt – da kiwi rules!

Isglass med frukt/bär och grön chai-te:

 • Ananas
 • Grön kiwi
 • Jordgubb
 • Mango
 • Druvor
 • Melon
 • Green Chai te
 • Sukrinmelis
 • Citronjuice

Isglass med frukt/bär och vitaminbubbelvatten:

 • Gul kiwi
 • Blåbär
 • Hallon
 • Mango
 • Hawthorn
 • Röda vinbär
 • Gojibär
 • Vitaminbubbelvatten (hallonsmak)
 • Sukrinmelis

Så gjorde jag:

Gjorde green chai te som jag sötade med sukrinmelis och lite färskpressad citronjuice. Teet fick svalka sig medan jag skärde upp frukt/bär som jag fyllde isglass-formerna med. Hällde sedan gröna teet i formerna och placerade dem i frysen. (Gör en fräsch ice-tea av den resterande gröna teet)

I vitaminbubbelvattnet (här använde jag Sparkling Well med hallonsmak som fanns i kylskåpet) blandade jag in lite sukrinmelis och hällde så vätskan i några av de färdigfyllda isglass-formerna (jag fäste inte glasslocken här pga bubbelvattnet – glasspinnen fryser fast ändå).

kk

Dagens glassiga tips: Testa min proteinrika glass: