Anmält till mitt första MTB-lopp

Hoooh vilket fabelaktigt sommarväder – hoppas ni där ute fått njuuuutit av ett riktigt härlig sommarpass idag! Själv tog vi i förmiddags våra mountainbikes ut på en längre upptäckarrunda där vi hittade nya härliga skogsvägar – och fick även testa lite på hur dessa 29tummare tacklar smala, rottäta och leriga gytjestigar – blurrp!

Det gick som på räls… nestan! Impad över cykeln då jag inte helt väntat mig att den var såpass bra på mer krävande underlag – fan va skoj det var idag! whii

Dagens fiiina skogsvägar… innan det var dags för “the pigsty”

Jag har även anmält mig till mitt första mountainbike-lopp som går av stapeln om bara några veckor – så nu gäller det att i bästa möjliga mån vänja sig till cykeln ivarierande terräng och underlag.

Loppets 8 mil i sportklassen lockade ju förstås – fast med tanke på min defekta axel har jag varit mer “förnuftig” och valt motionsklassen på 4 mil så man få “smaka” lite på detta …och inte minst njuta lite av vackra naturen också – ja det får räcka tills jag känner att axeln kan klara av längre påfrestningar.

I’l keep ya updated on this one folks!

Dagens shopping: Eftersom vi kommer ta tåget till loppet tänker vi frakta min cykel i den här gigantiska cykelbagen från Scott – ett “smidigt” alternativ (hoppas jag)

Tidigare tävlingar/lopp jag hunnit genomföra 2011: