Baka lätt: Varm saffransmousse light med gratinerade persikor

Nygräddad saffransmousse med ljumna persikohalvor on top

Det spöregnar rejält ute idag – vilket gav mig en perrfekt anledning att baka något riktigt lätt, sött, fluffy och gott – med eco ägg och färsk frukt som basis!

Det enkla receptet baserar sig på den varma jordgubbsmoussen jag gjorde för en stund sedan – skillnaden den här gången är att jag hade i lite saffran för extra smak och färg.. samt att frukten denna gången ligger vackert gratinerad ovanpå och inte inbakad som kräm eller bitar.

Drys lite kokossocker och kanel på persokohalvorna innan gräddning i ugnen och få en fantastisk god “kolakaramellsmak”! I simply luuuve this sugar! Och se bara så fint och halvt inbäddad persokohalvan ligger.

Moussen går ju veldigt snabbt att göra .. och det tar då heller inte så lång tid att dela i halvor, skala och kärna ur några mogna persikor – i tillägg finns alla ingredienserna att uppdriva i de flesta mataffärer! 🙂  I mina ögon helt enkelt ett proteinrikt och lättlagad efterrätt som de allra flesta har möjlighet att fixa galant på kort tid!

Ingredienser till 6 stora mousse:

  • 5 äggvitor, rumtempade
  • ca 1 1/2 msk kokossocker
  • ca 1 1/2 msk sukrinmelis
  • lite salt
  • ca 3 ts saffransvätska (saffran + kokt vatten)
  • 3 mogna persikor, dela i halvor
  • Kanel

Framgångssättet är ungefär det samma som med Varm jordgubbsmousse light

Fluffy spungy saffron cloud – smälter på tungan

Jag höll på att skratta ihjäl mig när jag skulle ta dem ut från ugnen – för herregud vila gigantisk stora troll de blev!! Trots att persikorna låg ovanpå och tryckte!

Synd bara att jag hade glömt sätta in minneskortet när jag tog de första nygräddade bilderna… men de höll sig ändå i ganska okej “fluff-form” hela vägen fram till servering.

Och jag behöver vel inte nämna att dessa smakar extra smarrrrrigt tillsammans med lite glass! 😉