Hjärtliga pannacottas på mandelmjölk

Hemmagjord mandel-pannacotta med mörkt chokladhjärta och rosa icing

hh

Idag har jag roat mig lite på köket genom att göra mandel-pannacottas på hemmagjord mandelmjölk. När det var dags för det allra roligaste – att få dekorera – letade jag fram ett par bortgömda lådor fyllda med diverse sockersöta tårtdekorationer som används vid “special occations”.

hh

Det blev en salig dekorationsblandning av både raw, naturligt, syntetiskt och sockersött. T ex rosa icing, raw cacao-nibs, hemmagjorda hjärtan av extra mörk choklad, hallon, röda och rosa sockerhjärtan och fräsch hemmagjord hallonsylt utan socker.

hh

Chokladhjärtan gjorde jag av extra mörk choklad (81% cacao) smält i vattenbad som därefter fick stelna i små tårtdekorations-formar. Den goa fräscha hallonsylten gjordes snabbt av frusen hallon, pressad citron och lite stevia.  Och bäst blir det ju alltid med riktig vaniljstång i pannacottan 😛  Tips! Naturliga sötningsmedlet Stevia finns numera lätt tillgängligt på bl a Willy’s!

hh

Ja idag det känndes riktigt myyysigt att få uppvakta pojkvännen med hjärtliga pannacottas tillsammans med en bukett röda rosor jag shoppade med på väg hem från gymmet – bara en lite uppskattning för hans underbara goa hjärta !

Ingredienserna i mandelpannacottan:

  • Mandelmjölk
  • Lätt matgrädde
  • Agar agar
  • Agave-sirap
  • Stevia
  • Vanilj
  • Mandelarom

I länkarna här nedan hittar ni recept på mina tidigare pannacottas, hur jag brukar göra mandelmjölk samt några Alla Hjärtans-recept:

One thought on “Hjärtliga pannacottas på mandelmjölk

Comments are closed.