Enkel, nyttig och god brunch: Porcherade ägg på sojafilé med sallad

En favorit har ett bra tag varit dessa goda sojafiléer som jag antingen brukar använda som ersättning för bröd (varma som kalla) eller rent av som snacks, tycker de har så mumsig konsistens och smak. Toppad med ett porcherad ägg blir det ett gott och näringsrikt mål tillsammans med lite sallad.

Dagens brunch: Ca 160 kcal (Kolhydrater: 6 g – Protein: 15 g – Fett: 8 g)

(inkl 1 ägg + 1 sojafilé + sallad/balsamico)

Ingredienser:

  • Ägg, eco
  • Sojafiléer (ICA’s Gott Liv)
  • Gurka
  • Paprika
  • Balsamico Di Modena, eco

Sojafiléerna bryns lätt i pannan medan du tärnar salladen och porcherar dina ägg. Stekt ägg funkar ju det med om du måste snabba på lite – men den smarriga äggulan i ett porcherad ägg smakar nog snäppet godare (och så slipper du bl a stekfettet). Krydda dina ägg som du föredrar och servera tillsammans med din favoritsallad spetsad med lite balsamico.

Smarrig äggula inuti och sojafiléerna:

Näringsfördelning i brunchmålet ovan:

Några flera äggande frukost/lunch/brunch recept i bloggen:

Ekologiska ägg: Hela ägg är verkligen fullspäckadde näringsbomber! Att ständigt slopa gulan är som att slänga bort det allra mest näringsrika i egget med sina essentiella fettsyror, vitaminer, mineraler – och inte minst antioxitanter som t ex lutein. Jag repeterar frå tidigare; bäst nytta av ägg får man när vitan och gulan får jobba tillsammans! Läs mer...

Posted by

Chefsredaktör på lissfit.com Born and raised in Norway, currently based in Sweden on my little old farm together with my special son and my puppy. I am writing and photographing from parts of my life, travels, hikes and interest for nature and animals. Non-sponsored and not a influencer or anything like that - this is the real deal!

2 thoughts on “Enkel, nyttig och god brunch: Porcherade ägg på sojafilé med sallad

Comments are closed.