Nyttigare snacks: Chokladfondue med frukt och bär

Chocolate love: Förra helgen hade min pojkvän födelsedag – vilket äntligen gav oss en finemang anledning att inviga vår nya lilla chokladfondue vi köpte i julas. Denna tilltalade oss långt mer med sitt stillsamma mysiga värmljus än en fancy motordriven fonduemaskin – och dessutom riktigt billigt! (149,- på Cervera)!

Ren smält choklad är bara så sinnessvagt gott – men lite frukt och bär att doppa i hör ju till. Vi valde färsk mogen mango, physalis, banan, apelsin ..och såklart stora fina jordgubbar..mmmmm 

Chocolate test: Vi testade med mörka chokladfavoriten Intense Orange – galet gott (of course), ja även smält Toblerone gick ner på högkant, särskilt hos min son – men vill du ha ett riktigt nyttigt och smarrigt snacks så leta dig fram till en riktig mörk ekologisk choklad – det kommer smaka underbart oavsätt!

Chocaholics…

Några flera receptinlägg i bloggen med nyttigare snacks: