Veggies

… ni har väl inte glömt att Bondens Egen marknad har kört igång igen varje lördag?? I strålande sol skumpade vi dit på cykeln idag… att få köpa nyskördade, närproduserade och färska matprodukter direkt från produsenten är sannerligen ett av ljuspunkten med att hösten kryper allt närmare.

På väg hem funderade jag på vad jag kunde göra för något gott på dagens veggie-kap, kanske något jag inte tidigare gjort?… vi får väl se då – tipsa mig gärna om du har något gött på hjärtat.

…stora matiga och färgglada bönor kan vara precis lika snygga & fräscha till borddeekoration som en skål frukt – se bara!

Vi köpte mestadels det vi brukar köpa på Bondens Egen idag också; svällande bönor, stooora vackra broccolis, gedigna gula zucchinis/squash och osötad hjortronsylt.. nytt för den här gången blev ett kilo med Västerås-gurka – ja det var nog verkligen dags att äntligen få smaka dessa efter 10 år i Gurkstan *skratt*…. goa och knapriga var de!

Jag frågade ena torgförsäljaren om hans gula zucchinis var dyrare än de gröna så som det brukar vara i affärerna – han skrattade och svarade nej, varför i hela friden skulle de vara dyrare? Ja, bara så ni vet 😉  Vi tog iallafall med oss hem 2 riktigt stora fina gula med ett brett leende.. ser just nu för mig massor av gul zucchinispaghetti  med pesto till söndagsmiddan… oh la la nam nam 😛


5 fina fördelar med att handla på Bondens Egen:

  • Du får oftas både BILLIGARE & STÖRRE PRODUKTER
  • Det mesta skall va NÄRPRODUSERAD
  • Njuuta dofter och smaker av FÄRSK/NYPLOCKAD/NYSKÖRDAD/NYBAKAD mat
  • Gott om EKOLOGISKT & KRAVMÄRKT
  • Hög MYSFAKTOR!

Några fler inlägg + recept från tidigare höstmarknader:

What's on your heart sweetie?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.