Tropisk litchi- och rambutansallad med ricottaost & hasselnötter

Den här enkla, söta och tropiska fruktsalladen har vi njutit av de senaste dagarna här hemma. Rambutan och Litchi köper man gärna färska i affären och skalar dem själv (de skall vara mogna då), annars finns de i “nödlägen” också färdigsskalade på burk (oftast i asienbutiker), men då rekommenderar jag att dela upp dem och krama/skölja bort laken de ligger i.

Ingredienser till en god & enkel tropisk fruktsallad:

  • Litchi
  • Rambutan
  • Ananas
  • Vattenmelon

Topping:

  • Ricottaost (ev mager turkisk yoghurt)
  • Hackade hasselnötter (ev valnötter)
  • god honung för extra sötma

Toppa gärna med lätt ricottaos naturell (10%) eller mager turkisk yoghurt naturell (3,2%) och strössla hackade nötter eller mörk hyvlad choklad över. Supergott som efterrätt efter ett proteinrikt huvudmåltid eller ibland efter träning …. eller servera en riktig “fruktgodis”  till helgen genom att ringla lite god honung över 😛

hh

Några utvalda frukt- och bärrecept i bloggen: