Inomhus bouldering – självgående träning för ensamvargar

Vilken utenomordentlig skön träningsdag! 😀

Morgonen började med powerwalk & ett intensivt benpass på gymmet, senare på dagen cyklade jag iväg i sköna eftermiddagssolen till klättreväggen och körde lite inomhus “bouldering” – när man klättrar på lägre höjder utan sele och rep och med en tjockismadrass under – det är inte höjden som är viktigast då – utan bl a putsa på klättreteknik – ett par bra tips bjöd ju trevliga personalen på också..  för självklart är man inte helt ensam där. Jag har nog fastnat för väggen – det kanske kommer bli min lilla egenkur mot plågsam höjdskräck?

ja ja.. ännu en bild på mig dingeldangling i väggen – hänger väl och väntar på mina nya klätterskor..

Att kunna köra ett sånt “självgående pass” ibland är ju alldeles suveränt för mig –  då slipper jag ständigt vara beroende på om någon alltid kan eller vill följa med mig till klätterväggen. Jag är ju en sånn som inte gärna låter mig stoppa av att ingen kan följa med på diverse – då hittar jag istället ett alternativ och gör saker & ting på egen hand – utan att man ständigt måste hålla någon i handen – det kan vara väl så berikande. Det här lärde jag mig för måååånga år sedan och har gynnat min träning, tävlingar, semesterresor och massa annat i livet.. det kallas väl att vara initiativrik och självgående (oops, det lät lite som en CV) 😉 – så låt inte andras “frånväro” hindra dig i att göra saker du vill! 🙂

Chinsräcket hemma fick vila idag – för i micropauserna när jag inte klöste på väggen använde jag ett par fina klättergrepp jag kunde köra lite chins i så jag höll igång flåset – märker redan att det börja hända saker här också nu 🙂

Efter klättring och 50 minuters störtskön cykeltur var det riktig gött att sätta sig på trappan, gosa med kissemissen och njuta kvällsolens sista stråler med lite espressokaffe… Underbart med salig “eftermiddagsstillhet” innan katten började kräka fram sina “furballs”…..

 

Imorn väntar cykel & powerwalk till lasarettet – det e dags att ge lite blod igen – och orkar jag senare på dagen (blir lite slö efter blodgivningen) så tänkte jag också posta receptet på förra helgens enkla och läckra lilla rätt som verkligen smällde av både hos mig och mina kära.. 😛  SeeYaSoon!

 

11 Comments

 1. Jag funderar på att gå denna http://www.addnature.com/product.aspx?pf_id=KURSKLATTRINGGRUND, om det är i stockholm eller tunaberg vet jag inte, tror att tunaberg är roligare. Det tråkiga med klättring är att det är svårt att hitta någon med samma intresse och därför blir klättring inte alltid roligt. Att bouldra flera gånger i veckan är säkert bra för att öva hälgrepp och vanliga grepp men att klättra topprep då och då är ju inte helt fel det heller.

  Ang. klätterskorna så hoppas jag att dom passar! Tänk bara på att klätterskor ska sitta relativt tajt i början så dom enbart ska fundera som en stabilitet för foten. När du sedan klättrar med dom ett tag kommer gummit att mjukas upp och kommer att följa foten galant men om skorna är för stora kommer foten då att glida runt och du kommer ha problem med att exemplvis använda tåspetsen.

  Boken går igenom olika knopar, all utrustning mm.
  Tack detsamma!

  / Matilda

  Like

  1. Skall kolla in den där länken Matilda!

   Det e sant, det kanske inte blir så mycket klättring som man skulle önska om man alltid måste gå själv, men det måste ju finnas många i Stockholm att slå sig sammen med? Annars får du komma hit och visa mig “vart väggen skall stå” ..hi..hi

   Fick skorna igår, har inte vågat att öppna ifall de inte passar..he..he, men får nog packa upp ikväll och se om de kan funka så att jag slipper skicka tillbaka dem. Sulen är ganska bred så de kommer inte att utvidga sig så mycket just dessa, men lite tror jag nog…

   Trevlig dag på dig 🙂

   Like

 2. Jag måste säga det att jag är lite avundsjuk. Det var några år sedan man klättrade senast men är lite sugen på att gå grundkursen i utomhusklättring i sommar. Om du är intresserad av klättring kan jag rekommendera boken “Stora klippklätterboken” av Per Calleberg. http://www.klatterforbundet.se/skf_info.php?id=5&subsida=1
  Jag har den själv och tycker att den är väldigt bra och djupgående. Klättrar du i stockholm? Om ja, vart då?

  Like

  1. Hejsann Matilda!

   Å va roligt att höra från någon som gillar klattring 🙂 Har så småningom lust att prova på utomhusklättraing jag med, så vart har du tänkt att gå kursen i sommar? Stockholm? Själv håller jag till i Västerås, finns 2 ställen man kan klättra på inomhus här (kanske fler?) – inte så långt undan Stokholm heller det 😉

   Tack för tipset om klätterboken – men den var slutsold via länken – skall ta och googla den och kolla vad som finns där ute av klätterlitteratur 🙂

   Ha en finemang söndag

   Like

 3. Men ååå, kom på att vi har klätterväggar i Linköping med! kommer bli helgens bravader om man kan boka på kort varsel! samt en bak! Ser iaf grymt skoj ut 😀

  Like

 4. Ah fan vad kul att du skriver om klättervägg! Jag har aaaldrig kunnat klättra på en sån, men nu är jag lättare och starkare än jag någonsin varit så jag tänkte att jag eventuellt skulle prova det nästa vecka någon gång. Har du några tips? Jag är förövrigt också höjdrädd egentligen. Men jag har under den viktresa jag gjort det senaste halvåret kommit fram till att det är onödigt att vara rädd. Meen ibland är det inte lika lätt att tänka så 😉

  Som sagt, tips tages gärna emot!
  Må gott! 🙂

  Like

  1. Jag är rätt så säker på att du kommer klara dig finfint i klätterväggen KnY, så klart du skall prova på, vem vet, du kanske fastnar för detta.. 🙂 Jag har inte kört med det så länge själv, men lär något nytt varje gång och kommer skriva om det i bloggen då och då framöver om du vill läsa mer…

   Några tips till dig är såklart att först beställa en tid med en klätterlärare första gången – ladda med god och vettig mat en stund innan så du har ork att klättra, ta på dig stretchiga bekväma kläder och ett par goda inomhus träningsskor – och vattenflaskan såklart. Och inte minst ha kul – du kommer sannolikt märka framgånger – varje gång!

   Att du kommer känna av det i muskler du inte visste du hadde kan man nesta garantera dagarna efter 😉

   Lycka till! 😀

   Like

  1. Ja en av grunderna till att jag börjat klättra är nog att utmana min höjdrädsla också – känner ju av det efter bara några meter upp i väggen. Men man kan hålla sig på lägre höjder också om det blir för jobbigt, minst lika bra träning det med – så klart du skall prova på Sofie! 😀

   Like

What's on your heart sweetie?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.