Odla själv dina smakfulla vitaminer och mineraler på färska kryddor och groddar

Vatten, vatten och vatten… det får man bara inte glömma – köpte med en blompinne som skall stå vid min dator och påminna mig om att jämnt vattna örterna och groddarna 

Ja så var jag igång igen på 3. året med att odla fram lite färska kryddörter. Nytt för i år är att jag också provar mig på Primo Vitamino’s groddkit. Först ut blir att testa krispiga & smakrika solrosskott (ekologiskt framtagen som bl a innehåller enzymer, klorofyll och vitamin D) .. och om går allt bra i groddboxen (vilket den ju borde) blir det nog att testa de andra groddsorterna som finns i samma serien… tänk vad gott i t ex salladen! 😛

Groddboxen med solrosfrön blötlagda i vatten under söndagsnatten

I år bestämde jag mig för att återigen prova att få fram några nya kryddväxter som gärna är både dekorativa, hälsobefrämjande och smakfulla.. tror jag till slut lyckats få ihop 4 spännande kryddörter i lilla minidrivhuset .. dock kunde jag bara inte motstå att ta med de ätbara blommorna också – till framtidiga matdekorationer 🙂

Årets lilla kryddodling bestående av chilipeppar, kanelbasilika, mynta samt ätbara blommor.

Så efter en “grön” söndag kvarstår det å se om det vill börja spira och gro där nere i torvbrickorna – hoppas hoppas cu’z it gives us such a goood goood feeling! 😉  Tänk om man kunde få till att ala fram heta chilipepparfrukter! Oh joy!

Och… vet ni vad.. under all snön menar jag det skall finnas en liiiiten jordlott i trädgården bakom vårt hus – det ni! – tänk vad man kan få till att alstra där utpå våren! Kanske pojkvännen vill forsöka sig på lite rotfrukter igen? 😀

kk

För att hålla reda på vilka som e vilka har jag stuckit ner olikfärgade pärlor vid varje kryddsort – bra med lite översikt. Guess what the red stands for?

Hmmm… får bara hoppas jag kan lita på att det här sovande lejonet i frid och harmoni kan dela fönsterbräda med minidrivhuset.  Han har nämligen hittat sitt nya varma favoritställe i fönstret och kommer nog ligga där över vintern.


Vill du se mer om hur man snabbt och enkelt odlar egna kryddörter så hittar du lite mer info och bilder i mina tidigare års kryddväxt-odlingar nedan:

Odlar kryddväxter och botaniserar i aromer, tesorter och andra kryddor

7 thoughts on “Odla själv dina smakfulla vitaminer och mineraler på färska kryddor och groddar

  1. Jag tog bort mig en stund, men e tillbaka nu. Tänker jag mestadels kommer använda fejan till att hålla kontakten med goda vänner och familj framöver, fick så himla många människor jag inte har någon relation till samt många okända folk som FB-vän, så jag rensat en god del där 🙂

   Like

 1. Åå. jag älskar groddar! Själv så groddar jag mest alfafrön och linser.
  Men solrosskott är något som jag brukar köpa i affären och tycker om massor =)
  Har aldrig groddat det själv… kan jag göra det i en vanlig groddburk?
  Vet inte heller vilka frön jag skall avända??
  Skall bli kul att förlja dina skott ,-)
  Kram

  Like

  1. Hej hopps NennE!

   Mumsi.. linser vill jag också gärna prova nesta gång… låter supergott till det mesta! Vad har du använt dem till?

   Jag köpte mina solrosskott på Blomsterlandet tillsammans med groddboxen (ett sånt kit från Primo Vitamino), fast jag tror nog att en vanligt groddburk borde duga till detta också.. testa och se du – skotten har redan börjat spira här efter bara 2 dagar, så härligt å se.

   När det e dags att skörda blir det bild! 😀

   Like

What's on your heart sweetie?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.