Möt min nya Bodyguard

…ja en pytte liiiten bodyguard.. 😉 Min kära ❤pojkvän har tröttnat på att ständigt oroa sig över att jag promenixar, joggar och cyklar alla konstiga vägar och till alla dygnets tider i mörkret – och med tanke på att jag framöver möjligens komma att färdas i närheten av mindre bra områden i stan på mina sena/tidiga  joggrunder, visiter etc, så beställde han hem den starkaste lagliga pepparsprayen han kunde hitta.

Kom nyss i posten – den licensfria pepparsprayen förblindar en eventuell angripare tillfälligt, märker personen med röd färg i flera dagar som ochså kommer stinka som skunk!
Jag nämnde sprayen på min Facebook där jag fick allt i från skrattande och lätt hånande reaktioner till full förståelse från vänner och bekanta. Delade meningar där ja. Det jag är ute efter är att åtminstonen känna att jag skulle ha en möjlighet att göra något om något skulle hända  … att ha sprayen med som en liten “mental” trygghet – för tro mig folkens, jag har visserligen upplevd en rad konstiga/läskiga saker här istan under åren jag bott här! 😕

Jag tycker inte att man måste bo mitt i värstaste delen av Mexico City eller New York för att med rätta kunna bära med sig en sånn här liten pepparspray ute på en kvällsrunda! Självförsvarkurs har varit i mina tankar, men efter en nylig diskussion med en duktig kampsortare skulle man nog behöva mer än några fjuttiga timmars kurs för att få bästa utbyte av det, det skall sitta i märgen när det väl behöver användas – så regelbunden kampsportträning vore ena alternativet i så fall… just a piece of cake för mig som redan tränar rätt så mycket va..he..he..  ja kanske jag borde återuppta capoeiran igen då?? 😉

Blev du nyfiken på den här pepparsprayen så finns det mera info om den på St George Security Store:s hemsida


Jadda jadda – jag vet mycket vä att ni mest gillar mina recept och träningsinlägg – men skulle vara nyfiken på era syn på pepparspray. Kanske någon som rent av har erfarenhet med detta också??

Sköt om er allihop!

8 Comments

 1. JAG FÖRSTÅR DIG FULLT UT! när våldtäktmannen härjade i Örebro och jag fick gå svintidigt hade jag spray i ena handen och en stor sten innanför vanten i den andra handen, man kan aldrig vara nog försiktig!
  Jag fick också en massa elaka meningar att man inte ska vara rädd och man bara slår tillbaka, ja säg det till dom som blev påhoppade då! finns alltid idioter som tror att det aldrig händer dom! otroligt korkat att tro så!

  Skitbra att du skaffat en sån! 🙂

  Like

  1. Hejsann Rebecca!

   Jo jag såg på nyheterna om det där, läskigt!

   Och så gott å höra att jag inte e ensam om att tycka pepparspray e ok. Ja e man ute och går ensam på vissa tider så måste det vara lov att ha en möjlighet att försvara sig själv på något sätt. Man skall inte behöva gå runt och vara rädd nej – var man det så gick man inte ut alls. Tycker därför det är sund förnuf med att skaffa sig en liten spray – som även får mig att känna lugn – de som kommer med blåsta kommentarer kommer ju förmodligen ändå inte att vara där den dagen man behöver dem.

   Better safe than sorry! You go girl! 😀

   Like

 2. Men herrgud, varför håna? Självklart ska man skydda sig på de få sätt som går! Det är fullt av galningar där ute, träffar minst en om dagen.

  Like

  1. En bra fråga det Anna, för kan polisen ha nytta av pepparspray så kan visserligen vi tjejer också ha det ja 🙂

   He..he.. ja det e sant, man träffar man ju på både det ena och det andra rätt så ofta, de flesta alldeles harmlösa, men inte alla tyvärr.

   Like

What's on your heart sweetie?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.