Explosiv träning – sprintintervaller

På min “vilodag” idag – med lagom “ont” träningsverk i benen – körde jag återigen ett skönt utomhuspass med jogging- och sprintintervaller.

Anyway – det här med explosiv träning surrar extra mycket runt i mitt huvud idag. Jag lägger ibland in korta sprintar när jag är ute och kör intervaller – något som kan bli ganska hårt i längden och som jag nu gärna vill dela upp mer .. ja även på gymmet har jag vissa övningar jag kör mer explosivt … och det är ju inte helt utan grund att jag gjort så här.

Skönt slut i kroppen & ben efter dagens intervallpass … mobilen var som vanligt med som musik- & kamerabesörjare

Det sista jag vill är att kroppen anpassar sig och blir för “bekväm”… trots att jag redan är rätt så bra på att variera min träning så känner jag nu för att ha lite mer explosivitet utöver våren…. så varför inte effektiva sprint-intervaller och återuppliva liknande explosiv träning som ett led i att ytterligare utveckla mina benmuskler?


Är också sketaglad för alla de fina Kari Traa-kläderna jag nyss fått hem i posten från Norge – bl a dessa snygga ullstrumporna som höll mig varm och torr idag! :mrgreen:


På stället vi håller på att flytta till skall jag forsöka hitta en bana eller nåt där jag kan köra dessa sprintintervaller tillsammans med bl a diverse hopp och springa i trapper etc. Kan nog inte förvänta mig en rejäl idrottsarena nej ..he..he, men nåt mindre  borde väl finnas.

Bild lånad från http://maximum-maximorum.com/

Ja nu bara kriblar det i kroppen när jag tänker på att återigen få ta fram ett passande “träningsprogram” som kan komplettera min styrketräning – viktigaste är det dock att jag ju inte glömmer att min kropp (och då särskild mina ben) behöver få tid att återhämta sig också…. och utan att sönderanalysera detta – det skall vara kul!.

Återkommer med mer info etc om hur detta går när jag kommit igång – och om det skulle finnas någon fler där ute som kör liknande en kombination så ös gärna på med dina erfarenheter! 😀

Träffade även på en riktigt söt liten sork längs spåret som tasslade runt på kalla backen – den sket fullständigt i att jag nestan råkade trampade på den ..hi..hi.. vilken knubbig liten tuffing!

Lilla sorken hade orken

Nu blir det tea-time Green Chai & movie-time med Salt 🙂

2 Comments

 1. Vilket inspirerande inlägg!
  Jag har kört med pulsmätare på alla mina träningspass – såväl styrka som, bodybalance, kettlebell, löpning och cykel. Kettlebell är oerhört explosivt och flåskrävande – åtminstone för mig och jag lyckas alltid ta ut mig rejält på de passen samt få en hög maxpuls.
  Jag följer din träning med spänning!

  Like

  1. Tack du Trejna!

   Ja så kan det låta när man skriver och endorfinerna fortfarande härjar i kroppen efter ett gott pass 😀

   Härligt å höra att du också kör så varierad *me like*! Oh ja, kettlebells e superroligt, skulle vilja träna mer av just det – men får isåfall beställa hem några själv (trodde jag skulle få till jul jag, men har inte varit snäll nog..hi..hi) Men du kanske kan tipsa om vart man kan beställa dessa i olika sizer (gärna gummibelagda)?

   Må så gott tjejen!

   Like

What's on your heart sweetie?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.