Skidvecka i Sälen – vintersport och träning dagarna långa!

Tally ho jolly mo folks!

En glad fis på nypistade backtoppen imorse

Kan det vara nåt allvarligt fel på mig??? ha..ha.. jag verkar nämligen inte kunna få nog av snö! Har kommit fram till att hemligheten med det nog är att jag lärt mig acceptera att jag faktiskt bor i Norden och att vintern kommer varenda jävla år, oavsätt vad man gör. Istället för att ständigt gnälla och sura (jodå, jag spyr ju inombords jag med när SJ står still!) så njuter jag att frostiga vintrar ju faktiskt bjuder på så mycket gott också – bl a  underbart vacker natur och möjligheter att välja mellan alla möjliga vintersporter ihop med familjen. Ja ja, återkom gärna när vinden piskar och det regnet vågrätt – så skall ni få höra på gnällspiken numero uno *skratt*  😉

Vacker solnedgång en kylig eftermiddag i Lindvallen

Befinner oss altså just nu på Lindvallen i Sälen där vi återigen njuter livet på skidor dagarna långa. Kunde inte låta bli att hoppa på ett bra erbjudande där vi fick ett billigt och suveränt bra boende i form av ett 2-vånings radhus med bastu och öppen brasa. Guud va skönt att känna den där djupa mysvärmen & stugkänslan sprida sig i kroppen efter sköna frostiga timmar i backen. Utmärkt att kunna åka skidorna helt fram till dörren.  Och till min stora glädje börjar också arvingen (min ♥son) att tycka om att åka alpint – så himla underbart å se hans framsteg och förtjusning över att få till det hela – a mothers joy to see! 😀

Bild från gårdagens armpass på SATS Sälen – stretchar mina triceps

Nej då, inte ligger jag på latsidan här heller ska ni veta – jag brukar stå upp innan fåglarna har fisit här och köra min träning på SATS Sälen enstaka styrkepass, fräscha morgonpromenixer och även lite BodyBalance och yoga. Ikväll skall jag testa ett CrossTraining-pass – wanna se what all that fuzz is about. Extra trevligt var det också att upptäcka att yogainstruktören visade sig vara tjejen som köpte min första tävlingsbikini – ja världen blir bara mindre och mindre den *hi..hi.*

hhTjock frasig dubbelvåffel med grädde och hjortronsylt i Fågelboet våffelstuga – såklart med lite varm choklad & vispad grädde till.

Liten filmsnutte: Körde en underbar morgonåkning innan frukost när liftarna öppnade imorse – vilken underbar känsla att få åka nestan ensam på knastrande och nypistad backe i soluppgång!!!


Jaddå hörs och ses vi när vi är tillbaka hemma igen i vardagens vårrutiner – då blir det andra bullar – nu ska vi ut och köra i backen igen 😉

hh

Relaterade inlägg:

4 thoughts on “Skidvecka i Sälen – vintersport och träning dagarna långa!

 1. Åh, nu blev jag galet avundsjuk! Hälsa den enorma snögubben från mig, haha! Hm, vart ligger den våffelstugan? Det är inte den vid Gustavtorget? För där ligger ju också en. Ha det bra där uppe 🙂

  Like

  1. Hejsann Malin!

   Ja det förstår jag gott, här är ju ett finemang ställe att skidsemestra på, särskilt när man har barn med sig 🙂 Våffelstugan på bilden ligger precis nedanför Sälfjällstorget här vi bor, riktigt myyysigt där så det kan jag varmt rekommendera – igår var vi också på den lite större våffelstugan vid Gustavtorget som du tänkte på, de hade riktigt goda våfflor där med – fast inte lika mysigt där och späckat med lite väl mycket folk..he..he.

   Stora snögubben hälsar tillbaka Malin! 😀

   Like

What's on your heart sweetie?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.