Min första lilla Skindiver

I fredags var jag återigen iväg och smyckade ut min hud. Fast den här gången i form av en pytteliten Skindiver-“diamant” i halsgropen. Planen är att bygga på med flera i ett mönster senare, men ville ju först se hur kroppen tog den första stenen.

gg

Lilla skindiver-piercingen placerad mitt i halgropen

jj

Kass som man är på att använda ringar, örhänge och smycken överhuvudtaget (oh well.. om man ser bort ifrån den gamla belly-piercingen då)  så har man nu skaffat sig ett närmast permanent smycke på halsen.. it’s just my kind of jewellery! :mrgreen:  …vilket också innebär ytterligare paus från blodgivningen 😳

21 thoughts on “Min första lilla Skindiver

  1. Inte så ont som jag trodde, men sånt e ju individuelt, men det går veldigt snabbt och efteråt kännde jag inget, bara lite “öm” de första dagarna 🙂

   Like

 1. Jag har piercingar och tatueringar, men där går gränsen för mig. Jag är sällan känslig men det verkar så läskigt med en skindiver att jag blir alldeles yr. Men hursomhelst så tycker jag det blev väldigt fint på dig och alla ska få göra vad de själva vill. Modigt gjort! Däremot är jag nyfiken, hur funkar läkning på sådana där? Är man öm efter?

  Kör hårt. 🙂

  Like

  1. he..he.. ja vi har alla våra gränser – och gott e ju det Anna Kay 🙂

   Tycker egentligen det kändes ungefär lika med skindivern som med piercingen jag har i naveln. Efter ett par veckor skall skindivern ha läkt helt, men den har inget plupp eller “ankare” i botten , så det ända som egentligen håller den fast är vävet som fäster sig kring den – tyckte det lätt “snällare” dermal anchors. Lite blåmärke i huden kring den fortfarande, men annars så verkar det gå rätta vägen med den 😀

   Like

 2. Cool tjej! Har läst din blogg ett tag och jag bara älskar alla fina foton på dina kreationer i köket – underbart! Och nu det här – cool tjej säger jag bara – inte så (förlåt ordvalet) steroetypisk fitnessbrud – coolt!

  Like

  1. Åhååh vilken underbar komplimang från dig Jeanette – den tackar jag värmt för! Att vara den man faktiskt är och ingen andra berikar livet mer än man tror! 😀

   Like

 3. Oi, den var pen!
  Jeg synes sånt virker litt skummelt mtp infeksjonsfare, men kroppen gror vel rundt den som med andre piercinger, kanskje? Snasent med mønster.. Jeg for min del får nok holde meg til å lime på steiner om jeg skal ha slikt 😆

  Like

  1. Jodå, man skal ha infeksjonsfare i tankene… det gjelder alt som har med “hull” i huden å gjøre, så det gjelder å ta sine forholdsregler og gå til de som kan sine saker og følge anvisningene deres etterpå… ja det er huden som skal gro rundt og “holde fast” denne skindiveren, ser bra ut så langt, men det vil ta noen uker får det er skikkelig “healet” 🙂

   Kjempefint å lime på steiner selv også.. da får en iallefall variasjon på mønsteret også…he..he 😉

   Like

   1. Det stemmer, det. Av en eller annen grunn synes jeg det er skumlere med slike som ikke går ut igjen, men det gror vel rundt metallet på samme vis som med alle andre piercinger 🙂

    Veldig lurt at du tar en for å teste først, siden så mange avviser slike piercinger..

    Like

    1. Han som gjorde skindivern sa at denne typen faktisk er den som minst pleier å bli avvist av kroppen av alle surface-piercinger, så med tanke på de arrene man kan risikere å sitte igjen med av f eks dermals anchors så synes jeg dette ble det beste alternativet (bortsett fra liming da). Men man vet jo aldri hva kroppen kan finne på å gjøre Hanne, så derfor ble det bare 1 til å begynne med japp – vil jo ikke ende opp med å se ut som jeg er dårlig peppret med haglespredning ..he..he 😉

     Like

  1. Heisann Jeanett.

   Jo jeg kan bare legge til at en skindiver er letter å sette inn og lettere å ta ut (om en skulle ønske det senere) da den ikke har “ankerfeste” så som dermal anchors. Se på videon nedenfor hvordan de gjør det. Kostet med 600 kroner å få gjort den, hadde jeg tatt flere så blir det billigere per stykk, men jeg vil først se hvordan kroppen reagerer før jeg går og fester på flere 🙂

   Like

  1. Howdie Hanna!

   Nä, inte så väldigt ont – känndes som att knäppa en envis kvisa – fast det gick riktigt snabbt! Så det tål nog de flesta även om huden på halsen är tunn och känslig. Lovar att helt säkert uppdatera när flera skindivers kommer på plats i mönster 😀

   Like

What's on your heart sweetie?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.