Hopprep – jobbigt roligt!

Ni vet redan att jag gärna kör korta intensiva intervaller – och i dessa dagar har jag riktigt kul med att köra lite intensiva hoppreps-intervaller efter gympassen då och då – senast igår (söndag) smög jag mig bort i en hörn och körde mitt lilla hopprace med rosa hopprepet.

Svettar som en gris och flåsar som en travhäst – men attans va kul när man kommer in i “flowen”! Det här gynnar bl a både kondition, uthållighet, spänst och koordination! Billigt att bedriva är det ju också – almost anywhere! 😀

Bjuder på en bildcollage från gårdagens lilla hoppreps-session på gymmet:

Tekniken kommer ju bli bättre efterhand som man hoppar – än så länge tänker jag främst på att inte hoppa onödigt högt om jag tänker hålla igång en stund. Armbågarna hålls relativt relaxed långs sidan och  forsöker låta handleden “svänga” repet. Lite olika steg och hopp görs för att variera rytm och tempo lite… det får gärna svänga snabbt ibland 😀

När och om de allra coolaste tricksen låter sig genomföra så kommer de såklart läggas ut på video här snabbare än blixten – ja även eventuella tabbar ..ho-hooo  😉 Lite mer om hur hopprepsträningen går kommer senare.

*Min nya dansbyxa från Nike känns ju alldeles finemang att träna tycker jag – fast halva rumpan kännde sig möjligens något naken och exposed under hoppningen på några av bilden – måste vara jag som hoppar alldeles för högt för snabbt ..ha..ha  :mrgreen:

kkkkkkkkkkkkkkk

Uppdaterar lika gärna med en enkel intro-video för den som vill börja med hopprep:

kkkkkkkk

Tidigare inlägg med hopprep:

13 thoughts on “Hopprep – jobbigt roligt!

 1. hejsan! jag har precis börjat följa din blogg och ser verkligen fram emot detta. Hoppas jag får massa inspiration av dig :D! Håller på att ändra mitt liv till mer hälsosamt och träning! 🙂 Men som sagt gillar din blogg grymt mycket!! och din kropp

  Like

  1. Hej på dej Linda!

   Och tusen tack för din härliga kommentar – å veta att det finns människor som följer min blogg inspirerar även mig skal du veta 🙂

   Hoppas du trivs och har kul med ändringsprocessen i ditt liv – finns ohört mycket att glädja sig över när det kommer till träning, mat och hälsa.

   There’s no end to the possibilities 😀

   Like

 2. Hej vännen min! Fick en minut över och ville titta in för att se så du lever och mår bra…=) Saknar gymträningen och all lätt tillgänglig proteinrik mat som finns i Sverige… Svårt att hålla både kost och träning här nere i Afrika. Är allt bra med Robin och Eirik? Läste att du äntligen fick åka på din konsert =)? Sköt om dig och hälsa alla på gymmet!

  Kramar
  /Maria

  Like

  1. Nämen åååå va kul å höra från dig gumman!!!

   Läser din underbara resdagbok ibland, men den senaste tiden har det varit bråttom & stressigt med allt möjligt stort och smptt, så jag hänger inte helt med i Afrika-världen eller online-världen för den slags skull, men du skall veta att jag glädjer meg stort till att få höra dig berätta om allt när du äntligen kommer hem mano y mano! 😀

   Såg förresten att du tänker kasta dig med på årets Kilimanjaro Marahton – helledussen vilken grym tuffing du e Maria!! Hoppas det går bra med förberedelserna där nere i värmen.

   Du, det där med proteiner löser du lätt – köp en kossa där nere så har du alltid tillgång till lite mjölk iallafall…hi..hi 😉 ..annars får jag nog skicka dig några prottepåsar i posten.

   Hörs lite mer på din resdagbok-sida!!

   Stor kraaam!

   Like

  1. Hejsann Hanna!

   Skall maila dig om teamkläderna – kommer nog bli snyggt – men svårt att välja..hi..hi. Hoppas ni tänker kika förbi i Västerås snart 🙂

   Like

 3. Hejhej, tänkte bara fråga om dina intervaller. Hur långa kör du och hur länge har du viloperioder emellan? Brukar bara köra rotex efter passen men de börjar bli lite långtråkigt så hopprep kanske blir kul att prova 😀 Tack för en toppenblogg

  Like

  1. Hejsann Joy!

   Och tackar så mycket för din fina kommentar!

   Ja det känns riktigt gott att kunna variera både längden och sorten på intervaller & kardio – jag följer ingen speciell regel när jag intervallar – går på känsla, förnuft och lite självtaggning..hi..hi. Löpintervallen på löpband kör jag på kring 12 – 13 minuter där jag halften av tiden springer i uppförsbacke eller löper så snabbt jag kan, och med lugnare jogging emellan. Min crosstrainer har ju sina egna program för intervaller – så i perioder kör jag oftast med 20 minuters-intervaller som programmet bestämmer (skönt att inte behöva tänka ibland). Med hopprepet hoppar jag så länge jag orkar, pausar i max en halv minut och kör på igen – kan ju bara bli bättre där.

   Tycker helt klart du skall prova med ett bra hopprep – kan kännas slitsamt i början, men hua! så kul när man börjar få till tekniken – blir iallafall inte tråkigt på ett tag 😉

   Like

 4. Hej! Har läst din blog lite till och från sedan reportaget i VLT. Jag har precis köpt gymkort och har tänkt mig att komma i form. Kan du ge lite tips på vad en nybörjare ska tänka på när hon går på gym. En fin mage, snygga armar och ben skulle ju inte vara helt fel till badsäsongen. Vore jättegulligt om du kunde ge lite tips! Din blogg är för övrigt jättefin tycker jag.
  Hälsningar
  Kina

  Like

  1. Hejsann Kina!

   Och tusen tack för dina gulliga ord 🙂

   SKulle kunna göra ett helt inlägg på din fråga, jag kanske gör det för lite mer utfyllande info – men här kommer några enkla snabbtips som kan gynna dig att komma igång:

   *Fråga personalen på ditt nya gym (ev en PT) om att göra ett träningsprogram till dig och visa dig övningarna (för hela kroppen)
   * Skaffa dig en bra grundbok om styrketräning samt en bra bok om nyttig mat – det går hand i hand, jättebra att lära sig grunderna först.
   *Gå bara inte stenhårt ut i början genom att träna för ofta och enbart äta supernyttigt – att vända snabbt om på hela din livsstil kan lätt bli för mycket så att man tappar suget – låt det få ta sin tid.

   Finns så mycket mer att skriva om det här också känner jag – lite beroende på vad folk redan kan och inte – men som sagt, det kanske kommer ett eget inlägg om detta framöver.

   Lycka till Kina – ha det riktigt kul på gymmet! 😀

   Like

  1. Heisann Line!
   Ja det er faktisk ganske sjovt når en får det til – litt øving fremover nå så man får inn teknikken bedre. Helt sant du, kjempebra til korte kardoøkter dette – godt å kunne variere litt.

   Ha en riktig flott uke Line 😀

   Like

What's on your heart sweetie?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.