Videosnutt: peppy och tufft benpass efter lördagens carb-up

Tjohooo va härligt pigg och stark man känner sig idag!! Det är ju så här man borde få känna sig varje dag 😀

Igår hade jag full vilodag, och höll extra koll på hur snabbt min kropp reagerade på det ökade kolhydratsintaget jag hade … lite vetskap som jag tänker använda mig av vid kolhydratsladdningen inför Fitnessfestivalen.

Dagens lilla vattenpausbild

november benpass

YAHOO! Blev ett superbt benpass idag som jag är ruskigt nöjd med … värmde upp med 4 set knäböj och körde därefter minst 8 set benpräss där jag hela tiden hängde på flera vikter. Väl uppe på 200 kg körde jag 3 set innan jag successivt strippade vikterna neråt igen och körde high reps tills jag blev alldeles yr och mitt onda knä höll hela vägen!! Inte ett knyst 😎

Avslutade med 3 set sittande lårcurl på 60 kilo och dropset. Emellan ovanstående benövningar blev det i tillägg 3 olika övningar för vaderna

Och såklart bjuder jag på några glimt från dagens härliga benpass på video – något fluffy kanske, fast annars peppy som fan:


Originalvideon ligger på Vimeo

Önskar alla mina underbara läsare en härlig vecka! 😀

9 thoughts on “Videosnutt: peppy och tufft benpass efter lördagens carb-up

 1. Hallå igen, nä till öronen är det då verkligen dumt att böja knäna, men 90 grader är en bra grej som vi körde så långt man orkade, men sen beror det ju på “vad man ska ha musklerna till” ( menar inte att du inte använder dina!). Jag körde så extremt mkt benpress förut för att vi behövde musklerna i alpin skidåkning och då är man ju i 90 graders vinkel väldigt ofta!

  Smart att träna så du inte får ont!

  Like

  1. Japp, det hela kokar ju ner till vad man önskar uppnå med övningen (finns ju en del variationer här också) och vad som passar bäst för ens egen kropp.. Kan gott tänka mig att du hade fördelar av att köra 90 grader för slalom, o ja, fast jag behöver ju inte det, vill ju absolut inte riskera att knäet börjar spöka igen när man äntligen kommit så bra igång igen, och särskild nu under dieten..

   Vi verkar iallafall båda tycka att benpress är en grymt bra övning för benen 😀

   Ha en fortsatt mysig måndagskväll 😀

   Like

 2. Halloj! Fin film! Verkligen imponerad av vad-lyften!!! Är det pga knäskadan som du inte går ner djupare i benpressen? Det var ju inte i närheten av “hela lyft” i filmen, men bra jobb ändå!

  Like

  1. Hej hej Sofy..tack för det du 🙂

   Ja, på grund av djupare tunga benpress tidigare gjorde jag illa mitt knä …man behöver altså inte alls göra “hela lyft” för att få den effekt man är ute efter….fattar inte folk som forsöker köra tungt med “knän till öronen” här…för hur i hela friden lyckas de då att hålla sin korsrygg inåt ryggplattan som e viktigt här? Tänker jag iallafall inte utsätta min kropp för 😀

   Like

 3. Vilka snygga ben du har, och satan vilken styrka. Vet inte vad jag är mest imponerad av men 200kg i benpress ÄR imponerande! 200kg! Jag får träningsvärk bara av att tänka på det.

  Grattis till att knät höll. 🙂

  Like

  1. Inte värs att du får träningsverk bara av att kika på..he..he

   Ja du..det var riktigt kul å köra på 200 nu.. har precis börjat köra benpress igen efter lång tids paus från den då jag gjorde illa mitt knä här. Det kall bli spennande å vad man klarar köra på när dieten är över 😎 Då skall du få mer träningsverk..hi..hi

   Ha en riktigt fin vecka Janne! 😀

   Like

What's on your heart sweetie?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.