Wünderbart axelpass

Cyklade i härlig morgonsol upp till gymmet idag – och fick dessutom köra halva passet alldeles ensam där … så himla skönt ibland å slippa köa på utrustningen – och så fick man även chansen att  lura fram några bilder till bloggen också 😉

Körde mestadels med dropset igen – och mest möjligt med fria vikter eller kabel och undvek för det mesta maskinerna idag – variation my friends! (dock vill jag påpeka att maskinerna faktiskt har sina fördelar).

Är riktigt pigg idag altså.. hade en rätt så avslappande vilodag igår med en långpromenad och helkroppsmassage på kvällen.. det kan göra undervärker för kropp och själ vet ni 😉

Dagens axelpress med hantlar:

axlar liss idag 2

Peek-a-boo:

axlar liss idag

Usj, nu måste jag skynda och slänga mig på cykeln igen, skall ner och plockas som en höna – hårvaxningstortyr!

8 Comments

 1. Hej igen och Tack för dina ord. Ska kolla in dina träningsvideor, kan vara kul med lite nya övningar. Jag hittar på nya eftersom, som funkar till min kropp.

  Jag är inte alltför strikt i mitt kolhydratintag heller, har hittat en nivå som passar mig fint. Äter mycket bär och tar en surdegssmörgås nån gång per dag, med smör, varmrökt sidfläsk och Gudbrandsdalsost. Den kan jag inte leva utan, född vid Norska gränsen som jag är 🙂

  Det viktiga för mig är att undvika de raffinerade kolhydraterna har jag märkt. De naturliga i bär och grönsaker funkar fint för mig. Undviker vitt socker, potatis, pasta, ris och vetemjöl, och det är ingen konst. Det finns så mycket annat gott i naturens skafferi 😉

  Like

  1. Ja precis, hitta ett nivå som passar sin egen kropp – kloka ord om kolhydrater det där du 🙂

   Ja se där du, en liten norrmann i dig ju..hi..hi. E ju så himla gott med brunost eller äkta getost på grovt knäckebröd – och med smör under såklart 😉 – kan äta hur mycket som helst av det, så det blir mest när man har en “godiskväll”.

   Raffinerade kolhydrater kan ju vara en fördel att käka lite av efter ett träningspass – men annars finns det inte så mycket av det i min mat till vanligt. Och du har så rätt – finns ju mat för alla smakar och bakar där ute – bara att läsa på och prova sig fram för att sätta ihop en kost som fungerar för en själv 🙂

   Like

 2. Hej. Det var några år sen jag kunde träna som du..
  En ryggskada och sen Fibromyalgi satte stopp för det. Men efter att jag fick Fibrodiagnosen, bestämde jag mig för att jag inte ville vara ett offer under sjukdomarna.
  Jag tog befälet över mitt liv och började träna igen. Sakta, men säkert, började jag med ett specialanpassat träningsprogram. Blev starkare och fick mindre ont i musklerna eftersom veckor och månader gick.
  Jag är sen ett år uppe i 1½ timmes träning och egenmassage per dag. Har inte satt min fot på ett gym på många år, det funkar bättre för mig att träna hemma. Och billigt blir det ju 😉
  I vintras gick jag över till att äta mindre kolhydrater och mer naturligt fett.
  Har efter det blivit av med en hel del kroppsfett, som omvandlats till smidiga muskler istället. Värken i lederna har också minskat rejält.

  Så visst är det A och O, med rätt träning och kost. Jag har fått tillbaka mer ork så i juni började jag matblogga om min dagliga mat, för att hjälpa och inspirera andra. Var innan sjukpensioneringen Kock, så jag har mycket erfarenhet vid spisen. Det känns så kul att kunna dela med mig av de kunskaperna.
  Glada Hälsningar./ Birgitta

  Like

  1. Hej Birgitta! Och ett jättestort grattis till din riktigt grymma framgång trots sjukdom och skada! Så skönt å höra att folk bestämmer sig för att själva göra nåt åt saker och ting 🙂

   Det går mycket fint att träna hemma också och få bra resultater (finns en del videos etc om just det i min blogg som är ganska populara bland besökare) gymmet är absolut inte ett must för att starka mucklerna!

   Att sänka lite på kolhydratintaket är det många som med fördel borde prova sig på ja – och fett i vettiga doser är ju ett must. Fast att utesluta kolhydrater helt går inte för min egen del – det har jag provat – nu lägger jag häller kolhydratsintaget till före och efter ett träningspass, vilket fungerar bäst på mig iallafall …i lagom portioner såklart 🙂

   Lycka till med din fina blogg Birgitta!

   Soliga hälnsingar från Liss

   Like

 3. Hahaha, å du får meg til å le.
  Nå er du vel ribbet og klar da 😆

  Enig i at maskiner/apparater faktisk har sine fordeler i blant. Touchet nettopp innom nettopp det emnet selv, da jeg ofte foretrekker å beuke beinpressa fremfor knebøy på trening. Knebøy er SUPERøvelse, og det gjelder også mange andre frivektsøvelser, men jeg setter utrolig stor pis på øvelser beinpress, pushdown og nedtrekk…

  Massasje..hmmm..

  Like

  1. Ja det fine er jo å kunne variere litt mellom utstyret – spesielt når det er mange på gymmet og “alle” vil kjøre det samme – ja som du sier, når f.eks. knebøystativet er opptatt er det jo greit å kunne kjøre andre øvelser som ligner – og i maskin blir det jo såpass “stødig” at man våger å lesse på litt mer når man er alene…
   Ja beinpress er jo hel tkanon den, har hatt pause fra den på grunn av et vond tkne, men nå begynner jeg å bli sugen igjen…får vel kjøre som en prest da…hi..hi

   Ja du, nå sitter jeg her nyribbet som en naken kylllingrumpe… neste gang blir ikke før i desember før konkurransen – og da skal allt bort! Au! 😉 Kjempekoselig dame jeg går til forresten, hun skal også fixe neglene når den tid kommer sånn at man skal se en anelse mer elegantere og presentabel ut (for en gangs skyld)..

   Like

   1. Må en hel haug med dill og dall til før scenen skal inntas 😀 Spent på hvordan du blir seende ut jeg!
    Er jo litt stas med alt dillet også.. negler, hår, sminke..bling :mrgreen:

    Jasså, har du også harr ømme knær? Mine har vært trøblete sånn av og på de siste årene, men heldigvis lærer man fort hva som går og hva som ikke går. Selolje og konsentrerte omega3-produkter har hjulpet masse for min del 8)

    Like

    1. Jo Hanne…denne gangen blir det full pakke med bling bling… og jeg kan ikke si at jeg misliker det..he..he I fjor var det for det meste bare et ork å skaffe drakter og sånt, også for at økonomien ikke tillot større utskjeielser da – flere av de andre jentene hadde jo med seg fisører og folk som sminket dem og “neglet” dem och coachet dem – mens jeg kjørte en heller fattig versjon av body fitness..he..he. Vet ikke helt, men kanskje det er litt mer glitter og glam med body fitness her i Sverige i forhold til hjemme i Norge? I år har jeg iallefall fått grønt lys til å shoppe, glittre og blinge så mye jeg vil…og det skal jeg! 😉

     Ja knærne er ikke helt pålitelige, (men bedre enn før jeg begynt emed styrketrening) Fick en skikkelig vond och skjærende kneopplevelse med benpress for 1-2 år siden og må være dritnøye med hvilke vinkler jeg har det kneet i når jeg trener – også når jeg jogger kan det bli mumling i ene kneet og ene ankelen – men da gjelder det å kun tenke på å hvordan en springer…

     Som du sier – en lærer seg hva som funker og ikke funker for kroppen sin.

     Så selolje virker bra for dette altså… tar jo fiskeoljen hver dag da, men kanskje man skulle variere litt på den fronten også.. 🙂

     Like

What's on your heart sweetie?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.