Shashankasana för avslappning och stretching

Min mamma har alltid haft hemmet fylld med en rad alternativa böcker och tidningar.. och jag har såklart haft turen att få snappa upp en del av detta upp genom åren och sjalv fått välja vad som kändes rätt og fel för mig.

liss yoga pose 1

En övning jag lärde mig när jag var liten från någon bok (fast då visste jag inte att det var yoga) kände jag igen nu på senaste intesiva Ashtanga-kursen i maj, och är en underbar yogaställning där jag känner att huvudet får koppla av ett ögonblick, hela ryggraden får stretcha sig och nacken får slappna helt av efter lite för många timmar framför datorn..

Övningen kan utföras på flera sätt, men jag har alltid bara lagt mig direkt ner på golvet som i min bild ovan, oftast med armarna bakåt (men ibland också framför mig på slutet) med pannan mot golvet och bara andas och slappnat helt av så länge det känns bekvämt .. inga konstigheter eller nåt. Finns kanske många där ute som “strikes a yoga-pose” på arbetet?

Här kan den som vill läsa lite mer om shashankasana eller hare/moon pose som den också är känd under.

2 thoughts on “Shashankasana för avslappning och stretching

  1. Jag har gjort så där sedan jag var liten, totalt omedveten om varför annat än att jag någonstans upptäckte hur skönt det är. Jag har till och med somnat i den ställningen.

    Like

What's on your heart sweetie?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.