protein-glass ala lissfit

Fruktig och vitaminrik isglass med green chai tea

Dessa fruktiga och vitaminrika “popsicles” gjore jag igår förmiddag innan jag promenixade till gymmet för att köra ett snabbt bröst- och tricepspass. Tänkte isglassen skulle smaka extra gott efter gårdagens sista pass som blev en cykeltur till Rocklunda m/backsprintintervaller under kvällen. Oh yeah baby.. right on spot! ;)

Jag kan främst rekommendera att använda färsk frukt och bär då det helt klart smakar bäst i isglass, dock funkar ju lite frusen frukt/bär här och var också… man tar vad man har! Inte meningen det skall smaka bara sött – utan mer naturligt och frässsht!

Funderade lite på vad jag skulle använda som genomskinlig “vätskefyllnad” – ville helst inte använda fun-lights eller läsk – så jag klurade till slut ut 2 varianter jag ville testa, en med vitaminbubbelvatten… och en med grön Yogi-te. How about that??

Vacker och färgrikt frukt – da kiwi rules!

Isglass med frukt/bär och grön chai-te:

 • Ananas
 • Grön kiwi
 • Jordgubb
 • Mango
 • Druvor
 • Melon
 • Green Chai te
 • Sukrinmelis
 • Citronjuice

Isglass med frukt/bär och vitaminbubbelvatten:

 • Gul kiwi
 • Blåbär
 • Hallon
 • Mango
 • Hawthorn
 • Röda vinbär
 • Gojibär
 • Vitaminbubbelvatten (hallonsmak)
 • Sukrinmelis

Så gjorde jag:

Gjorde green chai te som jag sötade med sukrinmelis och lite färskpressad citronjuice. Teet fick svalka sig medan jag skärde upp frukt/bär som jag fyllde isglass-formerna med. Hällde sedan gröna teet i formerna och placerade dem i frysen. (Gör en fräsch ice-tea av den resterande gröna teet)

I vitaminbubbelvattnet (här använde jag Sparkling Well med hallonsmak som fanns i kylskåpet) blandade jag in lite sukrinmelis och hällde så vätskan i några av de färdigfyllda isglass-formerna (jag fäste inte glasslocken här pga bubbelvattnet – glasspinnen fryser fast ändå).

kk

Dagens glassiga tips: Testa min proteinrika glass:

About these ads